Το μέλλον είναι προβολή του παρόντος. Το χθες ανεπίδοτο γράμμα

Ημερομηνία Σύνταξης Άρθρου
Ιδιότητα
Υπτγος ε.α. Πρόεδρος Παραρτήματος Ν. Καστοριάς

Το μέλλον είναι προβολή του παρόντος

Το χθες ανεπίδοτο γράμμα

     Γράφει ο Υπτγος ε.α. Τζωρτζόπουλος Ηλίας , Πρόεδρος Παραρτήματος Ν.Καστοριάς

 

     Ενδοοικογενειακή σύγκρουση ή…αξιοθαύμαστη/αξιοθρήνητη τελικά ( γνωστή ‘’τα μάλα’’) δημοκρατική ευαισθησία, διάφορων εκλεγμένων και μη εσπεριδοειδών ; Μια πρώτη εκτίμηση , που συνήθως είναι και η σωστή, λόγω και του περιορισμένου του χώρου, οδηγεί στο πρώτο! Άλλωστε μόνοι μας, χιλιοειπωμένο, οδηγούμαστε ‘’μαζικά’’ και κατά ‘’μόνας’’, στην αυτοκαταστροφή , χώρων , μα και υγειών επιτευγμάτων ,που αγωνιώδεις και ηρωικές προσπάθειες πνεύματος , γραφής και πράξεων συναδέλφων, αλλά και υγιών σκεπτόμενων προσωπικοτήτων της πατρίδας μας , καταξίωσαν εμάς και τον χώρο μας, αυτόν των εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελεχών. Κάποτε υπήρξαν αυτές οι προσωπικότητες! Σήμερα ο καπιταλισμός έχει αντικαταστήσει τη θρησκεία και τις Αξίες της ζωής. Κάποτε μπορούσαμε να ελπίζουμε και να χαιρόμαστε τις χαρές, που είχαμε. Σήμερα τις ζούμε, μα δεν τις χαιρόμαστε.

     Ένα από τα απολύτως αναγνωρίσιμα χαρακτηριστικά, για όλα τα άλλα δεν είμαι ποτέ πια σίγουρος, είναι το απέραντο της ανθρώπινης βλακείας. Κάπως έτσι, όχι ακριβώς , το είχε πει ο Αϊνστάιν! Εμείς Ελληνόπαιδες όντες, ιθαγενείς του ευλογημένου αυτού χώρου, που μας έταξαν οι αιώνες , της πατρίδας αυτής, μήτρας του παγκόσμιου, πολιτισμού και με την εφαπτόμενη, σε αυτόν ιστορική της πορεία, θα μπορούσε κανείς να προσθέσει , με την αγανάκτηση της πίκρας που γίνεται οργή, ότι εδώ έχουμε και την αρά των θεών! Ατελεύτητο είναι και το απύθμενο της αχαριστίας, της αδιαφορίας και του αυτοκαταστροφικού ‘’εγώ’’. Ο χώρος μας, αυτός των Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, αυτός της ΕΑΑΣ, δηλαδή και όσων σε αυτήν πιστεύουν (?) καλά κρατεί, στα παραπάνω. Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο β(γ)αλέτω! Εξήντα περίπου χιλιάδες (60.000), δυνητικά μέλη, με περίπου τριάντα (30.000) εγγεγραμμένους και πέντε έως…έξι χιλιάδες(5-6.000) ψηφίζοντες, στηρίζοντας, δηλώσαντες ‘’παρών’’ επ` έργω, στην εκλογική διαδικασία της Ενώσεως μας! Αλήθεια πόσο ωραίο θα ήταν, στο επόμενο της εκλογικής διαδικασίας, φύλο της Εθνικής Ηχούς, να δημοσιεύονται φωτογραφίες κυρίων Αρχηγών Επιτελείων και επωνύμων συναδέλφων, γνωστών στην ‘’εκκλησία’’ του χώρου μας, και παράδειγμα προτροπής συμμετοχής. Ντρεπόμαστε ή αποποιούμεθα ή- υποβαθμίζουμε απαξιώνοντας τους εαυτούς μας! Το ‘’εγώ’’ καλείται να απαντήσει …

     Συνεπειών συνέχεια! Κάποιοι, λοιπόν, ακούστηκε ότι…κάπου, ναι σαν επερώτηση(!) θλίβονται και αγανακτούν, γιατί να γίνονται κρατήσεις από τα μερίσματα του ΜΤΣ , υπέρ της ΕΑΑΣ. Γιατί, με άλλα λόγια, να υπάρχει ΕΑΑΣ και μάλιστα και ως ΝΠΔΔ. Οϊμέ! Χουντικός ο νόμος, βδελυγμιαίος κλπ, κλπ. Άλλωστε χούντα είναι και θα μείνει η παγκόσμια νέα τάξη και κρίση, σώματος και ψυχής. Δεν βρέθηκε ακόμη το παγκόσμιο νέο νόμισμα ή μήπως ‘’ναι’’ και είναι καλά κρυμμένο στα υπόγεια της ‘’καγκελαρίας’’.

     Στα δικά μας όμως ‘’γιατί’’. Ύστερα γιατί να υπάρχουν ΚΑΑΥ, λέσχες κλπ., κλπ (στρατιωτικά νοσοκομεία, όχι , να είναι , γιατί εκεί πάνε και αυτοί…). Ξηλώνεται εύκολα η συρραφή της δημοκρατίας και ιδιαίτερα η επιφαίνουσα σήμερα παρουσία της. Ποιος είχε και ποιος έχει τα balls , από τους ‘’πρέποντες’’ και κατέχοντες, (μια ματιά, πρόσφατη κιόλας, στα στελέχη των Γαλλικών Ένοπλων Δυνάμεων , δεν βλάπτει), όχι ‘’δρυός πεσούσης ‘’ , να υψώσουν στεντόρεια φωνή και από ετών, και από Ακαδημαϊκής γραφίδας (υπάρχει στην Ακαδημία Αθηνών , συνάδελφος έ.α.) , στη μάχη εναντίον της υποβάθμισης των εν ενεργεία και αποστρατεία Στελεχών της Πατρίδας μας.

     Των στρατιωτικών και όλων των βαθμοφόρων, που ως ζήτουλες αναμένουμε τα ψιχία της ιογενούς παγκόσμιας κρίσης. Αυτά των πενήντα (50) ή εκατό (100) ευρώ, τα οποία κραδαίνει το ΣΥΣΤΗΜΑ!

     Το έργο το έχουμε ξαναδεί! Αυτούς λοιπόν, και ότι τους ενώνει, πρέπει να τους. Σβήσουμε! Να μείνει, να έχουν κάτι , το πολύ ‘’ως Σύνδεσμος …ποδοσφαιριστών’’, με ελαφριά και…ευλογημένη χρηματοδότηση, από αυτούς που γνωρίζουν καλά το συμφέρον τους! Η ΕΑΑΣ, που κάποτε (πρόσφατα σχετικά, όχι και τόσο κάποτε!), κινδύνευσε να υποβαθμισθεί σε ΝΠΙΔ , η ΕΑΑΣ που έδωσε την μάχη της αξιοπρέπειάς της, πρέπει να σβήσει, αφού εκεί μετά ΄΄ανηκέστου’’ βλάβης πονηρίας , θέλουν , χωρίς πλέον πόρους και το νομικό ιδρυτικό 10 ετιών πρόσωπο της , να την διαλύσουν.

     Η φυσική μας ιεραρχία, ναι ’’μας’’ , που κρατά και κρατάμε το ομφάλιο λώρο της θυσιαστικής μας πορείας , δεν πρέπει να επιτρέψει την προδοσία αυτή. Καμία συζήτηση για το αυτονόητο: αξίζουμε ή όχι την Ένωση μας , την ΕΑΑΣ. Γιατί όλοι εμείς που δίνουμε , μα και που θα δίνουμε (μπορεί να μη φοράμε την στολή, μα δεν την βγάλαμε) , τη μάχη με τον δικό του ο καθένας τρόπο , της κοινωνικής αξιοπρέπειας του χώρου μας και της πατρίδας μας, γιατί να αυτοκαταργηθούμε. Γιατί, εκεί θα οδηγηθούμε μέσα από τους τυχόν μεσάζοντες, ‘’ολιγοστούς’’ συναδέλφους , μα και απάτριδες πολιτευτές. Άλλωστε οι δεύτεροι , από τους πρώτους περιμένουν ‘’τροφή’’ και γνώση , για να σώσουν την εθνική μας οικονομία και κατ’ οικονομία της δημοκρατίας.

     Εγκλωβισμένοι όλοι μας, κυρίως επίτιμοι και αρχηγοί, στα ‘’πολλά ωραία’’ των διακρίσεων των ΚΑΑΥ, των επιτυχιών των τέκνων τους και των εγγονών τους (πάντα στο εξωτερικό!), μα και οι περισπούδαστοι , με το αζημίωτο πολλάκις, αναλυτές συνάδελφοι γεωστρατηγικών ενδιαφερόντων των ΜΜΕ και παραφυάδων τους. Όλοι μας πρέπει , ο καθένας από το μετερίζι του , αυτό το μικρό και ταπεινό, μα μεγάλο σε άρωμα θυσίας και προσφοράς , πρέπει να ξεβολευτούμε , πρέπει μαχητικά και δυναμικά να σταθούμε και να προχωρήσουμε.

     Ο φόβος είναι εξάρτηση και η εξάρτηση φόβος. Αν δεν στηριχτούμε ως Χώρος, είμαστε ‘’νεκροί’’