Σχης (ΠΖ) ε.α. Φαραντάτος Αναστάσιος

Βιογραφικό Σημείωμα

   Κατάγεται από την Κεφαλονιά , γεννήθηκε το 1963 Αθήνα. Είναι πατέρας δύο τέκνων.

  Εισήχθη  στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, τον Σεπτέμβριο 1980, από όπου αποφοίτησε ονομασθείς Ανθυπολοχαγός τον Ιούνιο 1984.

  Αποστρατεύθηκε κατόπιν αιτήσεώς του το 2006 με το βαθμό του Συνταγματάρχη.

 Έχει φοιτήσει σε όλα τα σχολεία του όπλου και είναι απόφοιτος του Προκεχωρημένου τμήματος της Σχολής Πεζικού των ΗΠΑ, είναι απόφοιτος της Σχολής ∆ιοικήσεως και Επιτελών και της Ανωτάτης ∆ιακλαδικής Σχολής Πολέμου.

  Κατέχει πτυχίο Cambridge Proficiency στην αγγλική και Certificat στη γαλλική.

  Υπηρέτησε σε διάφορες Μονάδες και Επιτελεία της Ελληνοτουρκικής, Ελληνοβουλγαρικής Ελληνοαλβανικής μεθορίου και της Δωδεκανήσου, στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου (ΕΛ∆ΥΚ), ως Τμηματάρχης του Τμήματος Χειρισμού Κρίσεων του ΓΕΣ, ως Διευθυντής Επιχειρήσεων και Εκπαιδεύσεως της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας και στο Διασυμμαχικό Στρατηγείο της Σμύρνης ως επιτελής Ασκήσεων του ΝΑΤΟ, για τρία έτη (2000-2003).

Το 2007 ίδρυσε την εμπορική εταιρία HELLAS TROOPER.

 Διετέλεσε μέλος του ∆Σ, της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ.), καθώς και  Β΄ Αντιπρόεδρος του κόμματος ΣΥΝ∆ΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ενώ επί σειρά ετών ενεπλάκη, ως συνιδρυτής, στην οργάνωση και λειτουργία των πολιτικών κομμάτων ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ.

 Έχει δημοσιεύσει αρκετά άρθρα και επιστολές στο διαδίκτυο με θέματα που αφορούν τον χώρο των αποστράτων και πολιτικού περιεχομένου.

 Είναι αθλητής του Μπριτζ από το 2006 και μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Ομίλου Μπριτζ Ψυχικού.

 Από το έτος 2020 είναι εκλεγμένο Μέλος  του ΔΣ/ΕΑΑΣ