Καλωσήλθατε στην νέα Ιστοσελίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  Εθνική Ηχώ - Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου  Δείτε τις «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ. ΚΑΑΥ 2021» που έχουν αναρτηθεί στο επιμέρους Μενού «Ανακοινώσεις Κ.Α.Α.Υ.–Παιδικών Κατασκηνώσεων» του Μενού «Παραθερισμός».  Από 16 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2021 η κατάθεση Αιτήσεων για ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέαύ  ΚΑΑΥ Αγ Ανδρέα: Στο τηλ. 210-3633797 εσωτ. 24 μπορείτε να ορίσετε Ραντεβού, για κατάθεση Αίτησης Παραθερισμού στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΑΑΣ.  ΚΑΑΥ Αγ Ανδρέα: Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Παραλαβής των ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ 2021 ΕΙΝΑΙ kaayeaas@gmail.com  Δείτε το επετειακό Video για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με ΚΛΙΚ επάνω στην κυλιόμενη αυτή Λωρίδα θα δείτε και από εδώ το Video.  Δείτε Video αφιερωμένο στην θυσία των αγωνιστών του 1821. Με ΚΛΙΚ επάνω στην κυλιόμενη αυτή Λωρίδα θα δείτε και από εδώ το Video.  

Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ.

Ο Αντιστράτηγος Σταύρος Κουτρής

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Αντιστράτηγος (ε.α.) Σταύρος Κουτρής γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1956, µε καταγωγή από τον Πολιχνίτο Λέσβου.

Υιός αξιωματικού, ακολούθησε την οικογενειακή παράδοση και εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων στις 7 Σεπ. 1974, αποτελώντας την τρίτη γενιά αξιωματικών στην οικογένεια.

Κατά τη φοίτησή του στη Σχολή Ευελπίδων υπήρξε Αρχηγός Τάξεως από το 2ο Έτος και μέχρι και την αποφοίτησή του τον Ιούλιο του 1978, ως Ανθυπολοχαγός Πεζικού.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε πολλές Μονάδες Καταδρομών και Πεζικού, καθώς και σε θέσεις σε διάφορα επιτελεία Σχηματισμών, του ΓΕΣ, του ΥΠΕΘΑ και στο εξωτερικό. Διοίκησε Μονάδες από το επίπεδο Διμοιρίας μέχρι και Μεραρχίας Πεζικού.

Ως Ταξίαρχος υπηρέτησε ως διευθυντής του 3ου Επιτελικού Γραφείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού (3ο ΕΓ/ΓΕΣ) επί διετία και ως υποστράτηγος διετέλεσε Στρατηγός Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ) για 2 έτη και της 98 ΑΔΤΕ, στη Λέσβο, επί 1 έτος.

Αποστρατεύθηκε τον Ιούνιο του 2011 ως Αντιστράτηγος και τιμήθηκε µε τον τίτλο του Επίτιμου Διοικητού της 98 ΑΔΤΕ “ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”.

Φοίτησε σε πολλά Σχολεία Καταδρομών, Πεζικού, στην Μονάδα Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, σε Σχολεία του NATO στο OBERAMERGAU της Γερμανίας, καθώς και στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου (Θεσσαλονίκη) και στη Σχολή Αμύνης του ΝΑΤΟ (Ρώμη).

Ήταν αλεξιπτωτιστής ελευθέρας πτώσεως και υποβρύχιος καταδρομέας. Κατέχει Master Sc in Computer Science και Diploma in Computing από το Πανεπιστήμιο του ESSEX.

Επίσης κατέχει δίπλωμα Διπλωματικών και Στρατηγικών Σπουδών από το CENTRE D’ ΈTUDES DIPLOMATIQUES ET STRATΕGIQUES (CEDS).

Ενεπλάκη ενεργά στον Εθνικό Αμυντικό Σχεδιασμό, ως επιτελής των Ειδικών Δυνάμεων, ως Δντης του 3ου ΕΓ/ΓΕΣ και ως Στρατηγός Δκτης της ΣΣΕ.