Απάντηση Σχη ε.α. Αναστάσιου Φαραντάτου στην επιστολή του Αντγου ε.α. Δημήτριου Δημητρούλη

Ημερομηνία Σύνταξης Άρθρου
Ιδιότητα
Σχης ε.α. Μέλος Δ.Σ. Ε.Α.Α.Σ.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΕΑΑΣ

(Για να εμφανίσετε το Έγγραφο κάντε ΚΛΙΚ πάνω στον Τίτλο)

 

Απάντηση στην επιστολή του Αντγου κ. Δημητρούλη

    Γράφει ο Σχης ε.α. Φαραντάτος Αναστάσιος, μέλος ΔΣ/ΕΑΑΣ

    Δεν θα αναφερθώ αναλυτικά στα γραφόμενα του κ. Δημητρούλη διότι δεν θέλω να κουράσω τους συναδέλφους με ανούσιες αντιπαραθέσεις.

    Θα σταθώ στον πρόλογο της επιστολής του κ. Δημητρούλη, όπου αναφέρει ότι απευθύνεται στην ΕΑΑΣ ως απλό μέλος. Τούτο είναι απολύτως ανακριβές για δύο λόγους:

    α. Αντί να στείλει την επιστολή του, όπως κάνουμε όλα τα μέλη της ΕΑΑΣ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Τύπου/Συντακτικής Επιτροπής ώστε να την διαχειριστεί η Συντακτική Επιτροπή, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, την έστειλε στον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, ο οποίος ανέλαβε ρόλο διαβιβαστικού οργάνου προς τη Συντακτική Επιτροπή. Επομένως ο κ. Δημητρούλης δεν θεωρεί εαυτόν ένα απλό μέλος, αλλά πρόσωπο που δικαιούται ειδική μεταχείριση και υπεράνω των διαδικασιών.

    β. Σε όλη την έκταση της επιστολής του υπεραμύνεται της ΠΟΣ και ουδόλως αναφέρεται στην ουσία του δικού μου άρθρου, που έχει να κάνει με την παρέμβαση που άσκησε ενδίκως η ΠΟΣ υπέρ του δημοσίου και ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΑΑΣ. Επομένως δεν απευθύνεται στην ΕΑΑΣ ως απλό μέλος της, αλλά με την ιδιότητα που έχει στην ΠΟΣ.

    Ακόμη και να ήθελα να συμφωνήσω με τον κ. Δημητρούλη στα όσα γράφει υπέρ της ΠΟΣ και του έργου της, υπάρχει ένα ερώτημα που δεν με αφήνει: Αν υποθέσουμε ότι όσα έγραψε ο κ. Δημητρούλης είναι αληθή, τότε γιατί ο Κος Νικολόπουλος, πρόεδρος της δραστήριας και επιτυχημένης ΠΟΣ, που κάνει τόσο μεγάλο έργο, έβαλε υποψηφιότητα για μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΣ, η οποία υστερεί, είναι θεσμική και αναποτελεσματική; ποια σκοπιμότητα υποκρύπτεται;

    Η απάντηση έρχεται από τον ίδιο τον κ. Δημητρούλη άθελά του. Μας λέει λοιπόν: «Μήπως ήρθε η ώρα, να αποκτήσουμε μια αμιγή ΕΑΑΣ, που να εκπροσωπεί μόνο τους προερχόμενους από το Στρατό Ξηράς αποστράτους, η οποία μαζί με την ΠΟΣ (ως δευτεροβάθμιο όργανο) θα υποστηρίζουν και θα αγωνίζονται για τα συμφέροντα των αποστράτων συνταξιούχων στρατιωτικών, αφού ληφθεί υπόψη ότι η ΕΛΑΣ, έχει το δικό της Όργανο, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας (ΠΟΑΣΑ);». Εν ολίγοις ο κ. Δημητρούλης αποκαλύπτει ότι η ΠΟΣ επιδιώκει να πετάξει την ΕΛΑΣ από την ΕΑΑΣ και εν συνεχεία η αποδυναμωμένη ΕΑΑΣ ως πρωτοβάθμιο όργανο (ένωση φυσικών προσώπων) να «συνεργασθεί» με το δευτεροβάθμιο όργανο (ΠΟΣ), δηλαδή στην πράξη από τη μια να αποδυναμωθεί η ΕΑΑΣ από την πολιτική ισχύ που έχει, λόγω του μεγάλου αριθμού των μελών της και από την άλλη να υπαχθεί στην ΠΟΣ (συνεργασθεί μας είπε, ενώ σε όλο το κείμενο μας έλεγε ότι ήδη η ΠΟΣ έχει συνεργασθεί πολλάκις με την ΕΑΑΣ)!

    Το θέμα όμως που έθιξα στο άρθρο μου δεν είναι η ΠΟΣ και η λειτουργία της, αλλά η σύγκρουση συμφερόντων. Έχουμε ένα μέλος του ΔΣ/ΕΑΑΣ που οφείλει εκ της ιδιότητός του να μεριμνά για το συμφέρον της ΕΑΑΣ και των μελών της. Αντί λοιπόν να στηρίξει την προσφυγή της ΕΑΑΣ στο ΣτΕ, αλλάζει καπέλο και φοράει εκείνο του προέδρου της ΠΟΣ και καταθέτει παρέμβαση υπέρ του δημοσίου και κατά της ΕΑΑΣ. Αυτή είναι μια καραμπινάτη περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, είναι ο ορισμός της σύγκρουσης συμφερόντων! (Επισυνάπτω φωτογραφία της παρέμβασης της ΠΟΣ ώστε να αντιληφθεί ακόμη και ο κ. Δημητρούλης, την ουσία της σύγκρουσης συμφερόντων).

    Ο καθ’ όλα αγαπητός συνάδελφος κ. Δημητρούλης, προφανώς ενεργώντας ως εντολοδόχος του προέδρου της ΠΟΣ, στέλνει προσωπική επιστολή στον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, ζητώντας την ανάρτησή της στον ιστότοπο της ΕΑΑΣ. Ο πρόεδρος αντί να τον συμβουλεύσει να ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία υποβολής άρθρων προς τη Συντακτική Επιτροπή, λειτουργεί ως φερέφωνο της ΠΟΣ και αποστέλλει την επιστολή Δημητρούλη στη Συντακτική Επιτροπή με την προτροπή «θα πρέπει να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας». Ακολούθως το αρχικό κείμενο του κ. Δημητρούλη και συγκεκριμένα η προσφώνησή του, όπου απευθυνόταν προσωπικά στον κ. Κουτρή («Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του ΔΣ της ΕΑΑΣ, Αγαπητέ Σταύρο») διορθώνεται πριν αναρτηθεί και μπαίνει η προσφώνηση «Αξιότιμε κύριοι του ΔΣ ΕΑΑΣ»( sic), δηλαδή κάποιος εκ της ΕΑΑΣ, ενεργεί και ως διορθωτής του κειμένου του κ. Δημητρούλη, επ ωφελεία της ΠΟΣ (ποιος νά ’ναι;) Και δεν φτάνουν μόνον αυτά. Στα θέματα προς συζήτηση στο επόμενο ΔΣ της ΕΑΑΣ ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ προσθέτει «ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ: Ενημέρωση από το μέλος του Δ.Σ. Ταξχο ε.α. Βασίλειο Νικολόπουλο για την Γενική Συνέλευση της ΠΟΣ». Μα τι δουλειά έχει η ΠΟΣ να ενημερώνει το ΔΣ/ΕΑΑΣ για τη Γενική της Συνέλευση, που είναι εσωτερικό της όργανο; Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΑΑΣ να κάνει τον αβανταδόρο της ΠΟΣ; Γιατί απροκάλυπτα επιχειρείται η αποκατάσταση και η παροχή ηθικού υποβάθρου στον πρόεδρο της ΠΟΣ που προσέφυγε κατά της ΕΑΑΣ;

    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.