ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Ε.Α.Α.Σ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την 21η Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου η επετειακή εκδήλωση που διοργάνωσε η Ε.Α.Α.Σ. για την Εθνική Παλιγγενεσία της 25ης Μαρτίου.


Ο εορτασμός ξεκίνησε με χαιρετισμό του Προέδρου της Ε.Α.Α.Σ., Υπτγου ε.α. κ. Ιωάννη Δεβούρου που αναφέρθηκε στην Εθνική επέτειο και το χρέος τιμής όλων μας προς τους ηρωικούς αγωνιστές του Αγώνα της Απελευθέρωσης του Ελληνικού Έθνους.


Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Νομικός-Διεθνολόγος, Δρ. Δημήτριος Σταθακόπουλος, με θέμα : «Ερωτήσεις – Απαντήσεις για το 1821», ο οποίος αναφέρθηκε με ενάργεια σε άγνωστα ιστορικά στοιχεία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.


Επίσης η Δημοσιογράφος – Φιλόλογος κ. Βίκυ Φλέσσα σε μια σύντομη και περιεκτική ομιλία της, κάλυψε το θέμα: «Η γλώσσα του Αγώνα».


Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, ο Βουλευτής ΝΔ Νοτίου Τομέα κ. Διονύσιος Χατζηδάκης, ως εκπρόσωπος του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Χριστόπουλος, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο Ανπτχος ε.α.  Θωμάς Χατζηαθανασίου, ως εκπρόσωπος του Προέδρου των ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ο Βουλευτής  Β΄ Πειραιά  κ. Αλέξανδρος Ζερβέας, ως εκπρόσωπος του Προέδρου Δημοκρατικού Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ ο Υπτγος ε.α. Ανδρέας Μπλάνος, ο Βουλευτής ΝΔ Β΄ Πειραιά κ. Δημήτριος Μαρκόπουλος, ο Βουλευτής ΝΔ Ανατολικής Αττικής κ. Βασίλης Οικονόμου, ως εκπρόσωπος του Βουλευτή ΝΔ Β΄Πειραιά κ. Μιχαήλ Λιβανού ο Αντγος ε.α. κ. Γεώργιος Σιγανός, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κα. Ιωάννα Κλάπα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Στγος  Δημήτριος Χούπης, ο Α/ ΓΕΣ Αντγος Γεώργιος Κωστίδης, ως εκπρόσωπος του  Α/ ΓΕΝ ο Πλοίαρχος  Βασίλειος Ασημακόπουλος ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Α/ ΓΕΑ ο Σμήναρχος Αντώνιος Μουρτζάς, ως εκπρόσωπος του Α/ ΕΛ.ΑΣ ο Ταξχος ΕΛ.ΑΣ Κωνσταντίνος Σουρμελής, ως εκπρόσωπος του Α/ Λ.Σ. ο Πλοιαρχος Λ.Σ. Κωνσταντίνος Γιαλελής, ο Διοικητής της ΑΣΔΥΣ Αντγος  Δημήτριος Μπολομύτης, ο Διευθυντής του ΤΕΘΑ Αντγος  Αντώνιος Κονδύλης, ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντπτχος Κωνσταντίνος Καραμεσίνης, ο Διευθυντής του 401 ΓΣΝΑ Υπτγος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Λιασκώνης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου του ΔΣ/ΜΤΣ ο Υπτγος ΕΛ.ΑΣ ε.α. Μπέττας Δημήτριος, ο Διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων Σχης (ΣΙ) π. Νεκτάριος Μαρκάκης, οι πρώην Πρόεδροι Ε.Α.Α.Σ.: Αντγος ε.α. Δανιάς Ευάγγελος,  Αντγος ε.α. Κουτρής Σταύρος και ο Αντγος ε.α. Ροζής Βασίλειος,  ως εκπρόσωπος του Προέδρου του Συντονιστικού τριών Ενώσεων Αποστράτων και Ε.Α.Α.Ν ο Υπνχος ε.α. Γεώργιος Σιδέρης, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Α. Απτχος ε.α  Κωνσταντίνος Τζαβέλας, Προέδροι Όπλων  - Σωμάτων,  και Τάξεων ΣΣΕ, Σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας καθώς επίσης Μέλη και Φίλοι της Ενώσεως.


Η Χορωδία «ΙΟΝΙΟΥ ΦΩΝΕΣ» της Κερκυραϊκής Εστίας Αθηνών υπό την Διεύθυνση του μαέστρου κ. Αιμίλιου Γιαννακόπουλου φρόντισε για άλλη μια φορά για μία πανδαισία χορωδιακών ασμάτων του Επαναστατικού Αγώνα. 


Επίσης το χορευτικό του Λυκείου Ελληνίδων Παράρτημα Ραφήνας ενθουσίασε το κοινό με το σφρίγος  και τον ενθουσιασμό του, αποδίδοντας τοπικούς Ελληνικούς Χορούς.


Την όλη εκδήλωση συντόνισε το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Α.Α.Σ. Υπτγος ε.α. Χρήστος Μπολώσης.


Μετά τη λήξη της τελετής παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου «Καποδίστριας», όπου παράλληλα λειτουργούσε μικρή έκθεση με ντοκουμέντα του 1821 από το αρχείο των Ελληνικών Γραμμάτων «Γεώργιος Λεβιθόπουλος».

 

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων