Επανάληψη συζήτησης αγωγής εναντίον του Real Fm και του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου

Η Ε.Α.Α.Σ., τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, κοινοποίησε στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, εξώδικο δήλωση.

Το αίτιο της προαναφερθείσας ενέργειας της Ε.Α.Α.Σ., είναι η εξύβριση της Ενώσεώς μας από τον δημοσιογράφο Ν. Μπογιόπουλο, σε εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM 97,8 την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021.

Εκεί, ενώπιον μεγάλου αριθμού ακροατών της ραδιοφωνικής του εκπομπής του Σταθμού Real Fm , ο κ. Μπογιόπουλος χαρακτήρισε τα μέλη της Ε.Α.Α.Σ. με ιδιάζουσα χυδαιότητα και ψευδολογία, αποκαλώντας μας «αλήτες απόστρατοι της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών», αποδίδοντάς μας ψευδείς και ανυπόστατες ενέργειες.

Επειδή ο κ. Μπογιόπουλος δεν ανασκεύασε τις απαράδεκτες δηλώσεις του ούτε μετά την κοινοποίηση σε αυτόν και στον Real Fm του εξωδίκου , η Ε.Α.Α.Σ. υπέβαλε αγωγή αστικής αποζημιώσεως σε βάρος εκείνου και του ραδιοφωνικού σταθμού από τον οποίο μετεδόθη η επίμαχη εκπομπή.

Την 29η Ιουνίου 2021, συζητήθηκε η υπόθεση και εκδόθηκε η υπ’ αριθμ 4711/2022 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία διατάσσεται η επανάληψη της συζήτησης της αγωγής επειδή δεν προσκομίστηκε από την Ε.Α.Α.Σ. ενημερωτικό έγγραφο περί δυνατότητας διαμεσολαβητικής διευθέτησης της υπόθεσης κατά τη διάταξη του άρθρου 3 παρ.2 του Ν.4650/2019, έγγραφο το οποίο σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία δεν ήταν υποχρεωτικό να υποβληθεί, καθόσον η Ένωση είναι Ν.Π.Δ.Δ.

Η Ε.Α.Α.Σ. κατέθεσε κλήση επανάληψης συζήτησης της αγωγής, έχοντας υποβάλει και το αναφερόμενο έγγραφο, η οποία ορίστηκε να συζητηθεί την 27/10/2022, ημέρα Πέμπτη και ώρα 09:00 στο ακροατήριο του ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ στο ΠΡΟΚΑΤ, αίθουσα 3.

Η δικαίωση των κατασυκοφαντηθέντων από τον κ. Μπογιόπουλο μελών μας, αποτελεί για μια ακόμη φορά υπόθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης, την οποία και εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων Ε.Α.Α.Σ.