Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

26 -30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1821, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ, Η ΣΠΙΘΑ ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΗΝ ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ!

Πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση της Αιγιώτικης πολεμικής ταινίας - ντοκιμαντέρ " Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΧΗ ΤΟΥ ΕΙΚΟΣΙΕΝΑ “, αφιέρωμα στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, του Αιγιώτη παραγωγού Βασίλη Γεωργαντά με συμπαραγωγή της Παναιγιαλείας Ένωσης Συνεταιρισμών, σε μουσική του Γιάννη Κριβέρη!

Με την αιγίδα:

  • του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου
  • της Πατριωτικής Επιτροπής Τιμής στο ’21
  • του Πατριωτικού Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών του 1821
  • της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρείας Αιγιαλείας

Πρωταγωνιστούν σε ρεαλιστικές σκηνές εποχής και μαχών τα μέλη των:

  • Συλλόγου Ιστορικής Αναβίωσης ¨ΒΟΣΤΙΤΣΑ 1821",
  • Λαογραφικού Συλλόγου Μωραϊτες εν Χορώ Πάτρας και
  • άλλων συλλόγων αναβίωσης του Μωρηά

Σε 4 μονόωρα επεισόδια, για την γέννηση , την οργάνωση και την έκρηξη του ενόπλου αγώνα από τον Ιανουάριο ως τον Μάρτιο του ’21. Περιλαμβάνουν δεκάδες συνεντεύξεις και ένα πλούσιο οδοιπορικό στους ιστορικότερους τόπους της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων, στα ‘χνάρια των πρωτεργατών, στους πύργους τους και στις ιερές μονές που βρόντηξε το καριοφίλι!

Πρώτο επεισόδιο, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 7 το βράδυ ! Δεύτερο επεισόδιο, ανήμερα στην αργία της 26ης Ιανουαρίου και επετείου της Μυστικής Συνέλευσης στο Αίγιο!

Τα άλλα δύο επεισόδια τον Φεβρουάριο!

ΣΤΟ ΙΟΝΙΑΝ ΤV *

https://ioniantv.gr/se-1h-tileoptiki-metadosi-tou-dokimanter-h-mystiki-syneleysi-ths-vostitsas/?fbclid=IwAR2pxII4vD5QVI2jtq1ogLZnFjVpM4y2E6BTIsgfCiP_IEncPrUVbQFHOAs

Οι μεταδόσεις θα γίνονται ταυτόχρονα και μέσω κεραίας (DIGEA), αλλά και διαδικτυακά στο ΙΟΝΙΑΝ WEB TV LIVE, μέσω fb page του σταθμού και του καναλιού του στο YOUTUBE.

Μία προσφορά στην κοινωνία της Αιγιαλείας και την ιστορία μας, αλλά και μία γνωριμία των απανταχού Ελλήνων με τους πρωτεργάτες ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης μέσω του έργου!

*Το Ionian εκπέμπει μέσω Digea στην Περιφερειακή Ζώνη 6 που καλύπτει την Πελοπόννησο, το N. Ιόνιο και την Ν. Στερεά Ελλάδα. Ακόμη, εκπέμπει στη θέση 673 στην πλατφόρμα της Cosmote TV καθώς και διαδικτυακά.