ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΝ Γ.Γ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024, το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών (3) Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ε.Δ., επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών
Ασφαλίσεων, κ. Νικόλαο Μηλαπίδη για θέματα αρμοδιότητάς του. Στην συνάντηση από το Συντονιστικό Συμβούλιο συμμετείχαν ο Προεδρεύων του Συντονιστικού και Πρόεδρος της ΕΑΑΝ Αντιναυάρχος ε.α. Θ. Γερούκης ΠΝ, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ Υποστράτηγος ε.α. Ι. Δεβούρος, ο Πρόεδρος της ΕΑΑΑ Αντιπτέραρχος (Ι) ε.α. Κ.
Τζαβέλλας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΝ Πλοίαρχος (Ε) ε.α. Εμμ. Αναγνωστάκης ΠΝ και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΑ Αντισμήναρχος (ΤΜΑ) ε.α. Κωσ.
Αναγνωστάκης.


Στη συνάντηση ετέθησαν και κατατέθηκε εγγράφως από το συντονιστικό υπόμνημα με προτάσεις και αναπτύχθηκαν θέματα και προβλήματα που άπτονται της ασφαλιστικής
νομοθεσίας και συνταξιοδοτικής πολιτικής, όπως η κατάργηση της Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) των Ν. 3863/10 & Ν. 3865/10, σεβασμός από την πολιτεία στις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων για πλήρη επαναφορά των συντάξιμων αποδοχών των συνταξιούχων στρατιωτικών που αφαιρέθηκαν τον Ιούλιο του 2012 (λόγω μείωσης των μισθολογικών κλιμακίων των εν ενεργεία στελεχών) και επανήλθαν μόνο κατά 50% αυτών, όπως προβλέπουν οι ακυρωτικές αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, καθώς και άλλα σοβαρά θέματα που απασχολούν τους απόστρατους Αξιωματικούς. Η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα, ο κ. Γ. Γ. και το επιτελείο του άκουσαν μεπροσοχή τα παρακάτω θέματα που αναπτύχτηκαν λεπτομερώς και έδειξε ότι γνωρίζει σε βάθος τα προβλήματα που μας απασχολούν τα οποία υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν.

 

Για να διαβάσετε τα Θέματά / Προβλήματά που συζητήθηκαν πατήστε ΕΔΩ

 Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων