Άμεση αντίδραση της Κυβέρνησης στην ανακοίνωση της ΕΑΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ “ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ”

Σε συνέχεια της ανακοίνωση που εκδόθηκε στις 7 Ιαν 2021 ο πρόεδρος της Ενώσεως με την έγκριση του ΔΣ συνέταξε και απέστειλε τη συνημμένη επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό με κοινοποίηση στους υπουργούς Μετανάστευσης και Ασύλου, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης αντέδρασε άμεσα και το ίδιο απόγευμα σε τηλεφωνική του επικοινωνία ενημέρωσε τον Πρόεδρο για τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το εν λόγω θέμα. Συγκεκριμένα δεσμεύθηκε ότι δεν θα δημιουργηθεί δομή φιλοξενίας, αλλά θα γίνει επέκταση του υφισταμένου από 2016 Κέντρου Καταγραφής, ώστε σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις να μπορούν να καταγραφούν με ασφάλεια μεγαλύτερες αφίξεις από το συνηθισμένο που πιθανόν να δεχόταν η περιοχή. Δέχτηκε να αποστείλει εγγράφως αυτές τις θέσεις και συνημμένα παρουσιάζεται η σχετική επιστολή.

Το μεταναστευτικό είναι από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας και από ανθρωπιστική αποστολή κατάντησε πρόβλημα ασφαλείας με επιδράσεις σε πολλαπλά επίπεδα. Οι θέσεις μας είναι καταγραμμένες στην επιστολή και θα παρακολουθούμε το θέμα με μεγάλη προσοχή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής
Επίτιμος Δκτης 98 ΑΔΤΕ “ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ”