Μέχρι και τζαμί στη Θεσσαλονίκη ζήτησε απ’ την Κομοτηνή, ο Τούρκος υφυπουργός Εξωτερικών

Ημερομηνία
Πηγή
evros-news.gr

Ο προκλητικός υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, που χθες και σήμερα επισκέπτεται την Θράκη ζήτησε ακόμα και τζαμί στη Θεσσαλονίκη!

Το… θολωμένο του μυαλό άλλωστε, “ανακάλυψε” ακόμα και ανύπαρκτη “Τουρκική Κοινότητα Θεσσαλονίκης”, όπως και τον Μάρτιο του 2020, όταν στον Έβρο αποτράπηκε η απόπειρα βίαιης μαζικής εισβολής χιλιάδων λαθρομεταναστών, καθοδηγούμενων από το τουρκικό καθεστώς, μίλησε για “νέο Άουσβιτς” στον Έβρο. Αυτός ο απίστευτος τύπος λοιπόν, που επισκέπτεται χθες και σήμερα την περιοχή της Θράκης με εντολή του Ταγίπ Ερντογάν και ως αρμόδιος για τις μειονότητες, ήταν φυσικό να επαναλάβει τα γνωστά για ύπαρξη “τουρκικής μειονότητας Δυτικής Θράκης”.

Μάλιστα… κούνησε  το δάχτυλο κατά της Ελλάδας στη διάρκεια της πλήρως ελεγχόμενης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στην Κομοτηνή, σε υπαίθριο χώρο του τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Για αυτήν έλαβαν πρόσκληση μονάχα οι ανταποκριτές του τουρκικού εθνικού δικτύου TRT, του κρατικού πρακτορείου Anadolu και των μειονοτικών ΜΜΕ της Θράκης. Κανένα άλλο ελληνικό μέσο της περιοχής δεν επετράπη να παρακολουθήσει τη συνέντευξη Τύπου του Τούρκου αξιωματούχου, που σύμφωνα με την εφημερίδα της Κομοτηνής «Φωνή της Ροδόπης» ολοκληρώθηκε σε μόλις δέκα λεπτά της ώρας και θύμιζε περισσότερο «διάγγελμα, παρά συνέντευξη Τύπου».