Εκτός ελέγχου οι τούρκοι με την «Κωνσταντινούπολη» του Μπάιντεν!

Ημερομηνία
Πηγή
newsbreak.gr

Ήταν διπλό το χτύπημα, μετά και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, το οποίο έχει προκαλέσει ασύμμετρες αντιδράσεις εντός Τουρκίας και ένα έντονο κλίμα αντιαμερικανισμού στα τουρκικά ΜΜΕ. Φαίνεται ότι η Τουρκία πέφτει μέσα στο λάκκο που η ίδια είχε σκάψει. Η άρνηση επί έναν αιώνα να αναγνωρίσουν τα εγκλήματα τους, η προπαγάνδα που έκαναν μέσα στον ίδιο τους τον λαό για να τα κρύψουν, τώρα που γυρνάει ανάποδα.

Διότι εάν και να θέλει ο Ερντογάν πλέον να τα ξαναβρεί με την Δύση και τις ΗΠΑ, δεν υπάρχει περίπτωση να του επιτρέψει ο τουρκικός λαός που τυφλωμένος από την ίδια του την προπαγάνδα, πλέον θεωρεί την Αμερική ως τον μεγάλο εχθρό!

Δείτε ενδεικτικά τι γράφουν τα τουρκικά ΜΜΕ:

Ένα ακόμη σκάνδαλο στο κείμενο περί γενοκτονίας του Μπάιντεν ! Άλλαξε το όνομα της Ινστάνμπουλ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με γραπτή ανακοίνωση από την επίσημη ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου χαρακτήρισε τα γεγονότα του 1915 ως γενοκτονία. Κι ενώ πέφτουν βροχή οι αντιδράσεις από την Τουρκία για την αναγνώριση σκάνδαλο, εντύπωση προκάλεσε πώς στο κείμενο του Μπάιντεν, αντί της λέξης “Ινστάνμπουλ” χρησιμοποιήθηκε η λέξη “Κωνσταντινούπολη” (η μετάφραση από τα Τούρκικα Νέα).