Κάτω τα χέρια από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου επιχείρησης σπίλωσης του κύρους του Α/ΓΕΕΘΑ, από ύποπτα κέντρα, που δρουν ενορχηστρωμένα από άγνωστους κύκλους.

Η προφανής σκοπιμότητά τους είναι να πληγεί το κύρος του Α/ΓΕΕΘΑ, ο οποίος τυγχάνει της αποδοχής και εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των ε.α. αξιωματικών του ΣΞ, που είναι και μέλη της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών, προκειμένου να αντικατασταθεί στις επερχόμενες κρίσεις.

Σε μια δύσκολη περίοδο για τα εθνικά μας θέματα, κατά την οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχουν αναβαθμισθεί ποιοτικά (αμυντικές προμήθειες) και ποσοτικά (αύξηση θητείας και πρόσληψη μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού) για να αντιμετωπίσουν τις ορέξεις της αναθεωρητικής Τουρκίας, υπάρχουν Έλληνες που αυτοπροσδιορίζονται ως δημοσιογράφοι, ευτυχώς ελάχιστοι, οι οποίοι προσπαθούν να γκρεμίσουν τη θεσμική υπόσταση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Ευελπιστούμε ότι η λάσπη που εκτοξεύουν, δεν θα επηρεάσει την ορθή κρίση της κυβέρνησης, που εν όψει των εθνικών εκλογών οφείλει να διαφυλάξει το κύρος των ΕΔ και να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν ανωμαλίες και πειραματισμοί με τα θέματα ασφάλειας και εθνικής κυριαρχίας, που τόσο επιτυχώς έχει διαχειριστεί η στρατιωτική ηγεσία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τα τελευταία χρόνια, προκαλώντας πολλές φορές την αμηχανία της τουρκικής διπλωματίας.

 

Εκ του ΔΣ/Ε.Α.Α.Σ.