Η Ε.Α.Α.Σ. δίπλα στην Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου

 

Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει η Ένωσή μας για την υποστήριξη των Εθνικών μας θεμάτων, την τόνωση του φρονήματος της Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρεια Ήπειρο και την απόδοση τιμής στους Έλληνες Μαχητές που έπεσαν κατά την διάρκεια του έπους του 1940 πραγματοποιήθηκε Προσκυνηματικό Ταξίδι σε Στρατιωτικά Νεκροταφεία και παροχή υλικών και βοήθειας σε Σχολεία της Ελληνικής Μειονότητας. Την όλη διοργάνωση του ταξιδιού και της επίσκεψης οργάνωσε και συντόνισε με υποδειγματικό τρόπο το Παράρτημα Ε.Α.Α.Σ. Ξάνθης.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους επτά χιλιάδες εννιακόσιους εβδομήντα έξη (7.976) ηρωικούς μαχητές που έπεσαν υπέρ Πατρίδος στα πεδία των μαχών, αναπέμφθηκαν δεήσεις σε τρισάγια υπέρ αναπαύσεως των ψυχών τους, και κατατέθηκαν στεφάνια στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο στους Βουλιαράτες από τον Αντγο ε.α. Μπούρο Απόστολο, στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στην Κλεισούρα από τον Αντγο ε.α. Ρεντίφη Κωνσταντίνο, στο 'Υψωμα 731 από τον Αντγο ε.α. Πόκα Χαράλαμπο εκ μέρους της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.), και τέλος στο οστεοφυλάκιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Δέλβινο από τον Υπτγο ε.α. Σαραντινό Αχιλλέα και στο Μνημείο Πεσόντων στο κτήμα Ερμιόνης Πρίγκου από τον Υπτγο ε.α. Κουτσαϊμάνη Ιωάννη. 

 

Επίσης χορηγήθηκε βοήθεια (γραφική ύλη, αθλητικά είδη κ.λπ.) στο 9χρονο Σχολείο “Πνοή Αγάπης” στο Αργυρόκαστρο, στο Σχολείο “Παντελή Σωτήρη” ομοίως στο Αργυρόκαστρο, στο 9χρονο Σχολείο “Όμηρος” στη Χιμάρα, στο Τεχνικό Λύκειο “Πνοή Αγάπης” στον Μεσοπόταμο όπως επίσης και στο Ελληνικό Φροντιστήριο Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους στους Αγίους Σαράντα.

Την Προσκυνηματική εκδήλωση συμπλήρωσε και η επίσκεψη στο Μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού (Πατροκοσμά), στο Κολικόντασι, όπου και ο τάφος του Αγίου.

Με την εθελοντική συμμετοχή και παρουσία των μελών και των φίλων της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών αποδείξαμε για άλλη μια φορά, ότι η Μητέρα Πατρίδα δεν ξεχνά τους ηρωικούς νεκρούς της και ότι είμαστε πάντοτε στο πλευρό των κατοίκων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Βόρειο Ήπειρο, διατηρώντας και ενδυναμώνοντας τους δεσμούς μας με όλα τα μέλη της και κυρίως με την νεολαία και αναγνωρίζοντας το σημαντικό Εθνικό έργο που επιτελούν οι Βορειοηπειρώτες, κρατώντας ζωντανό τον Ελληνισμό και την Ελλάδα, στην ευαίσθητη αυτή περιοχή.

 

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων