Καλωσήλθατε στην νέα Ιστοσελίδα της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού  Εθνική Ηχώ - Κυκλοφόρησε το τεύχος Μαρτίου  Δείτε τις «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ. ΚΑΑΥ 2021» που έχουν αναρτηθεί στο επιμέρους Μενού «Ανακοινώσεις Κ.Α.Α.Υ.–Παιδικών Κατασκηνώσεων» του Μενού «Παραθερισμός».  Από 16 Μαρτίου έως 16 Απριλίου 2021 η κατάθεση Αιτήσεων για ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέαύ  ΚΑΑΥ Αγ Ανδρέα: Στο τηλ. 210-3633797 εσωτ. 24 μπορείτε να ορίσετε Ραντεβού, για κατάθεση Αίτησης Παραθερισμού στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΑΑΣ.  ΚΑΑΥ Αγ Ανδρέα: Η ηλεκτρονική διεύθυνση του Γραφείου Παραλαβής των ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ 2021 ΕΙΝΑΙ kaayeaas@gmail.com  Δείτε το επετειακό Video για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Με ΚΛΙΚ επάνω στην κυλιόμενη αυτή Λωρίδα θα δείτε και από εδώ το Video.  Δείτε Video αφιερωμένο στην θυσία των αγωνιστών του 1821. Με ΚΛΙΚ επάνω στην κυλιόμενη αυτή Λωρίδα θα δείτε και από εδώ το Video.  

Για την επίθεση των ανταρτών στον Σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου

      Σαν σήμερα το 1946, λίγες ώρες πριν τη διεξαγωγή των εκλογών, πραγματοποιήθηκε επίθεση από ένοπλους κομμουνιστές στον Σταθμό Χωροφυλακής του Λιτοχώρου και σε εγγύς κτίριο όπου είχαν καταλύσει χωροφύλακες και λίγοι στρατιώτες σταλμένοι εκεί για ασφάλεια του εκλογικού τμήματος.

    Το αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν η άγρια δολοφονία 9 χωροφυλάκων, 3 στρατιωτών και της καθαρίστριας του σταθμού της χωροφυλακής. Μαζί με τους δολοφονηθέντες, θύμα της επίθεσης ήταν και η πατρίδα μας, η οποία την ώρα που πραγματοποιούσε τις πρώτες ελεύθερες εκλογές της έπειτα από το βαθύ σκοτάδι της Γερμανικής, Ιταλικής και Βουλγαρικής Κατοχής υποχρεώθηκε να μπει σε έναν ακόμα κύκλο αίματος και καταστροφών.

    Η ξενοκίνητη αυτή ενέργεια που ξεκίνησε τον εμφύλιο σπαραγμό, που θέλησε να αφαιρέσει από τον Ελληνικό λαό την ελευθερία του, κερδισμένη με το σπαθί του και τις θυσίες του, που προσπάθησε να χαρίσει τη Μακεδονία μας στους Σλάβους και να αλυσοδέσει την Ελλάδα στα σταλινικά κάτεργα, δεν τους πέρασε γιατί βρήκαν απέναντί τους τη συντριπτική πλειονότητα του Ελληνικού λαού και την ηγεσία του, τις ενδοξες Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας του έθνους, καθώς και τους Δυτικούς Συμμάχους της χώρας.

    Η Ε.Α.Α.Σ. θυμάται τις θυσίες των ηρωικών μαχητών της Πατρίδας και επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι τους πρέπει κάθε δόξα και τιμή.