ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ(ΛΟΥΤΡΑ) ΞΑΝΘΗΣ

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου

ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΠΑΤΟΡΩΝ ΙΩΑΚΕΙΜ & ΑΝΝΗΣ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΕΣ(ΛΟΥΤΡΑ) ΞΑΝΘΗΣ

 

Την 9η Σεπτεμβρίου, τελέστηκε με κάθε επισημότητα και το προβλεπόμενο τελετουργικό, Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, προς τιμήν της εορτής των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο, στο πομακοχώρι Θέρμες.

Την λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κκ. Παντελεήμων, επικουρούμενος στην τελετή από τον πατέρα Γεώργιο Σπάρταλη, τον πατέρα Κωνσταντίνο Τρύπο και τον Ιεροδιάκονο Νεκτάριο.

Ο χορός των ιεροψαλτών αποτελείτο εξ ολοκλήρου από μέλη του Παραρτήματος, με επικεφαλή τον Γραμματέα Επίλαρχο ε.α. Αναστάσιο Αλέκογλου, τον Ταξίαρχο ε.α. Νικόλαο Αραμπατζή, τον Αντισυνταγματάρχη ε.α. Νικόλαο Αντωνόπουλο και τον Αντισυνταγματάρχη ε.α. Μενέλαο Κυριακού, απέσπασε τα συγχαρητήρια του Σεβασμιωτάτου για την ορθοφωνία τους και την μελωδική τήρηση του τυπικού.

Η όλη εορτή πραγματοποιήθηκε με μέριμνα του «αναδόχου», Παράρτημα Ν. Ξάνθης της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ), στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια Ν. Ξάνθης 2022».

Για πρώτη φορά, παραβρέθηκε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΑΑΣ Ανχης ε.α. Χρήστος Χρηστίδης, Αντιπροσωπείες Αξιωματικών του Στρατού και της Αστυνομίας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης κ. Θεοφάνης Καραμπιπέρης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Ξάνθης κ. Ιωάννης Σπυριδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Αβδήρων κ. Φίλιππος Μαλούσαρης, 2 μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίων Υπαλλήλων και πολλά μέλη του Παραρτήματος της ΕΑΑΣ Ξάνθης.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων