Άνοιξε στο κοινό η 2η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών των μελών της Ε.Α.Α.Σ.

Ημερομηνία Δελτίου Τύπου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της 2ης Πανελλήνιας Έκθεσης Εικαστικών Τεχνών των μελών της Ε.Α.Α.Σ., που πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο. Αυτή η διοργάνωση αποτελεί μια από τις δράσεις της Ε.Α.Α.Σ., που γίνονται στα πλαίσια του συνεδρίου της.

Στην έκθεση Εικαστικών Τεχνών συμμετέχουν 38 απόστρατοι αξιωματικοί του Στρατού αλλά και μέλη των οικογενειών τους, που επιλέγουν και να δημιουργούν και να παρουσιάζουν τα έργα τους στο φιλότεχνο κοινό.

Οι δημιουργίες των 38 καλλιτεχνών εκτίθενται στο φουαγιέ του Πολεμικού Μουσείου (Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη 2) από τις 11 έως τις 14 Νοεμβρίου. Τα έργα μπορούν να ενταχθούν σε διάφορες «σχολές» - από αγιογραφίες και πορτρέτα μέχρι νεκρά φύση και συνθέσεις και καλλιτεχνικές βιβλιοδεσίες.

Τα εγκαίνια της εκθέσεως άνοιξαν με σύντομο χαιρετισμό του προέδρου της Ε.Α.Α.Σ. αντγου ε.α. Σταύρου Κουτρή ενώ τον λόγο έλαβαν και δύο μέλη της Ενώσεως, που συμμετέχουν ενεργά στην 2η Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών. Πρώτος μίλησε ο αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπάκας και στη συνέχεια ο υπεύθυνος της διοργάνωσης της Έκθεσης, Ταξίαρχος ε.α. Νικόλαος Νίκας.

Τα εγκαίνια τίμησε με την παρουσία του το φιλότεχνο κοινό της πόλης ενώ παρέστησαν σημαντικοί καλλιτέχνες των Αθηνών καθώς και οι συμμετέχοντες στην έκθεση. Η όμορφη βραδιά έληξε με την απονομή αναμνηστικών διπλωμάτων στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση εικαστικών τεχνών των μελών της Ε.Α.Α.Σ., που πραγματοποιείται στο Πολεμικό Μουσείο είναι ελεύθερη για το κοινό. Άπαντες οι προσερχόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν, προς έλεγχο, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης. Η είσοδος και παραμονή στους χώρους των εκδηλώσεων θα διέπεται από τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ώρες λειτουργίας της Έκθεσης

Σήμερα 11 Νοεμβρίου γίνονται τα εγκαίνια και η Έκθεση θα μείνει ανοικτή μέχρι τις 20:30

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 9.00 – 19.00

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 9.00 – 20.00

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 9.00 – 14.30

 

Παρακολουθήστε στο παρακάτω βίντεο τον χαιρετισμό του Προέδρου καθώς και τη βράβευση των καλλιτεχνών: