«ΔΙΟΡΑΜΑ», με τίτλο “Πίνδος 1940”

Ημερομηνία
Λίγα Λόγια

«80 Χρόνια Μνήμης»

Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, τιμώντας τα 80 χρόνια από τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο, παρουσιάζει «ΔΙΟΡΑΜΑ», με τίτλο “Πίνδος 1940” (Τρισδιάστατη απεικόνιση κλίμακας 1:1, διαστάσεων 30 τμ).

Το ΔΙΟΡΑΜΑ, το οποίο εκτίθεται στον 1ο όροφο, αποτυπώνει τις σκληρές συνθήκες του Πολέμου, το ηθικό, τη θέληση και την πίστη για τη “Νίκη” των Ελλήνων μαχητών και των γυναικών της Ηπείρου που τους συνέδραμαν κάτω από τις πλέον αντίξοες συνθήκες.
Η σύλληψη της ιδέας, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση πραγματοποιήθηκαν από τα Μέλη του Δ.Σ και Ομάδα Εθελοντών, με μηδενικό κόστος.

Παράλληλα στο χώρο του Μουσείου θα φιλοξενούνται Ομάδα Αναβιωτών, Αξιωματικοί και Στρατιώτες, του 1940 και θα σταθμεύσουν προσωρινά, οχήματα εποχής του Συλλόγου Διατήρησης Ιστορικών Οχημάτων.

Ταυτόχρονα, δημιουργήθηκαν εκθεσιακές προσθήκες για το 1940 και στα Παραρτήματα των Πολεμικών Μουσείων Θεσσαλονίκης, Τρίπολης και Ναυπλίου.

ΥΓ: Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών θα είναι ανοικτό καθημερινά, Σάββατο και Κυριακή 10:00 έως 17:00, τηρουμένων των υφιστάμενων μέτρων COVID – 19.