ΤΟΥΡΚΙΑ (Άρθρο του δημοσιογράφου HüseyinYUSUF στην εφημερίδα «Γενί Τσάγ» στις 6-10-2022)

ΤΟΥΡΚΙΑ  (Άρθρο του δημοσιογράφου HüseyinYUSUF στην εφημερίδα «Γενί Τσάγ» στις 6-10-2022)
Ημερομηνία Σύνταξης Άρθρου
Ιδιότητα
ΑΝΧΗΣ Ε.Α.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Άρθρο του δημοσιογράφου Hüseyin YUSUF στην εφημερίδα «Γενί Τσάγ» στις 6-10-2022

Μετάφραση από τον Άνχη ε.α Χαρ. Καραγκιοζούδη

 

Θα ξεσπάσει πόλεμος στην Κύπρο ?

  Αφού οι ΗΠΑ άνοιξαν βάσεις στην Ελλάδα και δημιούργησαν στρατιωτική συσσώρευση εκεί, περικύκλωσαν την Τουρκία με τις στρατιωτικές τους βάσεις και σε άλλα κέντρα της περιοχής μας, τώρα έχουν γίνει επικίνδυνα βήματα για να δημιουργηθεί ένταση και στην Κύπρο. Αντιμέτωπο με αυτή τη στήριξη των ΗΠΑ, το Ελληνο-Ε/Κ δίδυμο, συνεχίζει να δοκιμάζει την υπομονή της Τουρκίας, αυξάνοντας τις προκλήσεις και τις προβοκάτσιές τους. Εάν κλιμακωθεί αυτό το περιβάλλον κρίσης, υπάρχει πιθανότητα καυτών συγκρούσεων στην Κύπρο, την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο και η πεποίθηση ότι οι ΗΠΑ ενεργούν με τέτοιο στόχο, είναι η επικρατούσα άποψη. Σ’ ένα πόλεμο που μπορεί να ξεσπάσει, η Τουρκία δεν θα συγκρουστεί μόνο με την Ελλάδα ή την Ε/Κ Διοίκηση, αλλά κυρίως με τον σύμμαχό της στο ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ. Στην τρέχουσα πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων, όταν ληφθούν υπόψη η Κίνα, η Ρωσία, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η Λιβύη, η Συρία και το Ισραήλ, που αναζητούν μερίδιο από τα αποθέματα πετρελαίου/φυσικού αερίου στη Μεσόγειο, είναι επίσης πιθανό να ξεσπάσει ο 3ος Παγκόσμιος πόλεμος. Όπως θα θυμόμαστε, στο σενάριο της 22ήμερης άσκησης «Millenium Challenge 2002» που ξεκίνησε ο Στρατός των ΗΠΑ στην έρημο της Νεβάδα στις 24 Ιουλίου 2002, ο πόλεμος ξεκίνησε από την Κύπρο, η οποία ορίστηκε ως «ένα νησί στη Μεσόγειο» και η Τουρκία, σύμφωνα με το σχέδιο, καταλαμβάνονταν «μέσα σε 96 ώρες». Ως ένας που έχει βιώσει τη σύγκρουση και τον πόλεμο στην Κύπρο σε πολύ νεαρή ηλικία, μπορώ να πω ότι μια τέτοια κατάσταση θα μπορούσε να έχει πολύ πιο τρομερές συνέπειες, απ’ αυτό που συνέβη πρόσφατα στην Ουκρανία.

  Όπως είναι γνωστό, οι ΗΠΑ έχουν άρει πρόσφατα το εμπάργκο όπλων που εφάρμοζαν στην Ε/Κ Διοίκηση από το 1987 και πριν λίγες μέρες, αποφάσισαν να εκπαιδεύσουν τους στρατιώτες τους, ζευγαρώνοντας την Ε/Κ πλευρά με το Νιου Τζέρσεϊ. Είναι σαφές ότι αυτές οι αποφάσεις των ΗΠΑ, που κλιμακώνουν την ένταση, απειλούν την ειρήνη και την ηρεμία στην Κύπρο και την περιοχή μας.

  Η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ» είναι ο στόχος αυτής της επιθετικής στάσης των ΗΠΑ, που προετοιμάζει το Ελληνο-Ε/Κ δίδυμο για πόλεμο. Δηλώνοντας ότι η Τουρκία και η «ΤΔΒΚ» δεν θα συζητούν πλέον το μοντέλο λύσης ομοσπονδίας που υποστηρίζουν ή και επιβάλλουν οι ΗΠΑ, επιμένοντας στο μοντέλο λύσης δύο κρατών με βάση την κυριαρχική ισότητα, δηλώνοντας ότι μπορούν να επιστρέψουν στις διαπραγματεύσεις μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η ίση κυριαρχία και το ισότιμο διεθνές καθεστώς της «ΤΔΒΚ» και η έκκληση του Προέδρου Ερντογάν για επίσημη αναγνώριση της «ΤΔΒΚ» στην ομιλία του στην 77η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ανέτρεψε όλα τα σχέδια και τους στόχους των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή. Ακολουθώντας μια πολιτική που έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ΗΠΑ στην περιοχή μας τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα στην αμυντική βιομηχανία και αύξησε την αμυντική της ισχύ με τις πυραυλικές ενισχύσεις των S-400 που έλαβε από τη Ρωσία. Με τα ΙΗΑ και τα SİHA (εξοπλισμένα και μη εξοπλισμένα μη επανδρωμένα αεροπορικά μέσα) που παράγονται στη χώρα μας, έχει γίνει η κορυφαία στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, όσον αφορά την αεροπορική υπεροχή. Εντείνοντας τις δραστηριότητες εξερεύνησης φυσικού αερίου στη Μεσόγειο με 4 πλοία γεωτρήσεων και 2 πλοία σεισμικής έρευνας που προστέθηκαν στον στόλο της, η Τουρκία ακολουθεί μια αποφασιστική πορεία για την προστασία της και την προστασία της «ΤΔΒΚ» και των δικών της δικαιωμάτων. Μπροστά στην αποφασιστική στάση για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη «Γαλάζια Πατρίδα» μέχρι τέλους, πολλοί λογαριασμοί στην περιοχή έχουν ανατραπεί. Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. ετοιμάζουν σχέδια και παγίδες κεκλεισμένων των θυρών, για το πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανερχόμενη δύναμή της Τουρκίας και προκαλούν και υποστηρίζουν τις χώρες της περιοχής κατά της Τουρκίας.

  Ο κύριος στόχος των ΗΠΑ στον πιθανό πόλεμο, είναι να πετάξουν τον Τουρκικό Στρατό από την Κύπρο, να ιδρύσουν το «Ενωμένο Κυπριακό Κράτος» υπό τη διοίκηση της «Κυπριακής Δημοκρατίας» που μετατράπηκε σε Ε/Κ κράτος καταστρέφοντας την «ΤΔΒΚ», μπαλώνοντας τον Τ/Κ λαό σ’ αυτό το «Κράτος» και μέσω της όσμωσης διαχρονικά, να καταστρέψουν τον Τ/Κ λαό και να κάνουν την Κύπρο αεροπλανοφόρο και ναυτική βάση των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου, οι ΗΠΑ θα ελέγξουν και θα απειλήσουν ολόκληρη την περιοχή, από τη Διώρυγα του Σουέζ μέχρι το Στενό του Ορμούζ, και θα αρπάξουν τους πλούσιους πόρους αυτής της περιοχής. Στόχος του Ελληνο-Ε/Κ διδύμου σε έναν τέτοιο πόλεμο, είναι να συνεργαστεί για τους πόρους του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου υπό την αιγίδα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, να διασφαλίσει την εκδίωξη του Τουρκικού στρατού από την Κύπρο, να καταστρέψει την «ΤΔΒΚ» και να πραγματοποιήσουν την «Ένωση» υπό το καμουφλάζ της ίδρυσης του «Ενωμένου Κυπριακού Κράτους».

  • Είναι η μητέρα Πατρίδα Τουρκία και η «ΤΔΒΚ» αρκετά ισχυρές, για να επιδείξουν την απαραίτητη αντίσταση ενάντια σε αυτές τις βυζαντινές προθέσεις, σχέδια και στόχους ?
  • Είναι προετοιμασμένη η Τουρκία γι’ αυτό το σενάριο πολέμου ?

  Δεν πρέπει να ξεχαστεί ότι η μητέρα πατρίδα Τουρκία είναι αρκετά δυνατή για να αντισταθεί στις συγκρούσεις που μπορεί να προκύψουν σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα, στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τη Συρία και την Κύπρο και διαθέτει έναν έμπειρο και μαχητικό στρατό στον αγώνα της εδώ και χρόνια, για την εξάλειψη τρομοκρατικών οργανώσεων όπως πχ PKK/DHKP/C, DEAŞ/FETO.

  Πρέπει να ληφθούν όλα τα αποτρεπτικά μέτρα και να παραμείνουν ανοιχτοί οι διπλωματικοί δίαυλοι, ώστε η σύγκρουση συμφερόντων στην περιοχή μας με τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ισραήλ και την Αγγλία. να μην οδηγήσει σε πόλεμο. Ωστόσο, δεν πρέπει να κάνουμε πίσω από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας μπροστά στις επιβολές της ιμπεριαλιστικής Δύσης και ο πόλεμος δεν πρέπει να αποφεύγεται ακόμα κι αν είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε. Το Εθνικό Σύμφωνο, η Γαλάζια Πατρίδα και η Κύπρος, θα υπερασπιστούν πάση θυσία και η νίκη θα ανήκει οπωσδήποτε σ’ εμάς, το Τουρκικό Έθνος.