….Φταίει κι ο Χατζηπετρής!

Ημερομηνία Σύνταξης Άρθρου
Ιδιότητα
Αντγος ε.α.

Δεν χιόνισε για πρώτη φορά και προφανώς και δυστυχώς θα ξαναχιονίσει.

Δεν κάηκαν δάση για πρώτη φορά και προφανώς και δυστυχώς θα ξανακαούν.

Δεν υπήρξαν φυσικές καταστροφές για πρώτη φορά και προφανώς και δυστυχώς θα ξαναϋπάρξουν.

Το πρόβλημα είναι όταν δεν αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε, αν μη τι άλλο, μερίδιο στην ευθύνη.

Δυστυχώς η κυβέρνηση «αρέσκεται στα αυτογκόλ»!

Αποδώσαμε τις καταστροφές το καλοκαίρι στην κλιματική αλλαγή, αλλά δεν αποδώσαμε ευθύνες για τα όποια λάθη ή παραλείψεις.

Κοιμηθήκαμε ήσυχοι, επιλέξαμε από το διεθνές χρηματιστήριο στελεχών τον νέο υπουργό, απαξιώσαμε το άριστο προσωπικό που διαθέτουμε και τώρα ήλθε ο λογαριασμός.

Επιλέξαμε υπουργό για να κερδίσουμε επικοινωνιακά τις εντυπώσεις του ανασχηματισμού και τώρα πληρώνουμε επικοινωνιακά την ατυχή επιλογή του. Τελικά για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι οι «ελληνοποιήσεις» ποδοσφαιριστών στις ΠΑΕ ήταν πάντα ατυχείς (βλέπε παλαιότερη ανάρτησή μου).

Ο υπουργός ζήτησε συγγνώμη, αλλά ούτε λίγο, ούτε πολύ, μας είπε ότι όλα καλώς έγιναν. Μου θύμισε λίγο εκείνο τον ανεκδιήγητο υπουργό, που μετά την πολύνεκρη φωτιά στο Μάτι, έψαχνε τις δορυφορικές φωτογραφίες για να βρει τους εμπρηστές και ισχυριζόταν ότι όλα καλά τα έκανε.

Οι ιδιωτικές εταιρείες που διαχειρίζονται τις μεγάλες οδούς, δεν είναι η πρώτη φορά που αποτυγχάνουν.

Μας είπε ο υπουργός ότι «…η Αττική Οδός είχε υποσχεθεί …». Από πότε το επίσημο κράτος στηρίζεται στις υποσχέσεις των εταιρειών; Υπάρχουν απλά υποσχέσεις ή συμβατικές υποχρεώσεις; Αλήθεια, πού έχει η «Αττική Οδός» («Αρκτική Οδός» είδα σε κάποια γελοιογραφία) τα περίφημα εκχιονιστικά της;

Αλλά φταίει μόνο η «Αττική Οδός»;

Ποιος φταίει για τη Μεσογείων, την Κατεχάκη και τις άλλες μεγάλες και με προβλήματα λεωφόρους;

Πριν αρχίσει η προβλεφθείσα από την ΕΜΥ κακοκαιρία, (ποιος άραγε είχε τη φαεινή και θα τολμήσω να πω ανόητη ιδέα να την ονομάσει «ΕΛΠΙΣ»), όλοι έλεγαν ότι είναι πανέτοιμοι.

Ο Περιφερειάρχης μάς έδειχνε κάτι «θηριώδη» οχήματα, μάς έδειχνε οχήματα που αντί για 4 ρόδες, είχαν 4 ερπύστριες. Και ξαφνικά, άπαντα «απωλέσθησαν» μέσα στο χάος.

Ο Περιφερειάρχης χθες το μεσημέρι είχε την άποψη ότι κακώς έκλεισε η Τροχαία την Εθνική Οδό νωρίς, γιατί προκάλεσε μποτιλιάρισμα στους γύρω δρόμους.

Ευτυχώς θα τολμήσω να πω εγώ, γιατί θα τρέχαμε και στην Εθνική Οδό τώρα.

Φώναζαν πολλοί γιατί έκλεισαν χθες τα σχολεία.

Ευτυχώς θα τολμήσω να πω εγώ, γιατί θα τρέχαμε να μαζεύουμε σχολικά με μικρά παιδάκια σε όλη την Αθήνα, της «Αττικής Οδού» συμπεριλαμβανομένης, αλλά και πολύ περισσότερους γονείς, που θα έτρεχαν πανικόβλητοι να βρουν τα παιδιά τους.

Προέβλεπε η ΕΜΥ χιόνι που θα απαιτούσε πιθανόν αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμη και στο Σύνταγμα.

Οι γνωστοί όμως ξερόλες, είδαν λίγο ήλιο, απαξίωσαν την ΕΜΥ, πήραν τα οχήματά τους χωρίς αλυσίδες και βουρ στην ελευθερία.

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι πράγματι χιονίζει, δόθηκε εντολή να κλείσουν οι υπηρεσίες. Και όλοι, χωρίς αλυσίδες, βουρ στους δρόμους. Βέβαια το ίδιο δυστυχώς θα συνέβαινε κι αν έφευγαν με τη λήξη του ωραρίου τους, και πάλι χωρίς αλυσίδες, και πάλι μέσα στην εξέλιξη του φαινομένου.

Και βέβαια το εύλογο ερώτημα, γιατί όλοι αυτοί κίνησαν από το πρωί τα οχήματά τους χωρίς να έχουν μαζί αλυσίδες, ενώ ήξεραν τι έρχεται; Απλά προσδοκούσαν ότι οι κεντρικοί δρόμοι θα ήταν ανοικτοί. Εύλογο; Πιθανώς, αλλά όχι αρκετό, γιατί προφανώς όλοι αυτοί θα καλούνταν να εισέλθουν στις τοπικές και καλυμμένες με χιόνι και πάγο οδούς.

Είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ότι η κακοκαιρία έφθασε νωρίτερα. Τι να κάνουμε, φαίνεται ότι η κακοκαιρία έτρεχε και πέρναγε τα φανάρια με κόκκινο!!!

Στο τέλος της ημέρας, θεωρώ με μεγάλη καθυστέρηση, τη λύση κλήθηκε να δώσει «ο συνήθης ύποπτος», ο Στρατός.

Βέβαια δεν κατάλαβα γιατί οι «αρμόδιοι», στο «αρμόδιο» υπουργείο, δεν κατάλαβαν «αρμοδίως», ότι τελικά για τη λύση «αρμόδιος» είναι ο Στρατός, ώστε να παρέμβει ως «έχων την αρμοδιότητα» έγκαιρα!!!

Δράττομαι της ευκαιρίας να επισημάνω ωστόσο, ότι τον Στρατό όλοι τον επιζητούν, τις υποχρεώσεις απέναντι σε αυτόν ουδείς. Δεν θα ήθελα να το κάνω, αλλά θεωρώ ότι επιβάλλεται η καλοπροαίρετη, τονίζω, κριτική.

Η κυβέρνηση με νομικά τερτίπια και κρυβόμενη πίσω από περίπλοκες «συνταγματικές αντισυνταγματικότητες», αποφεύγει να δώσει τα οφειλόμενα στους αποστράτους ή τα δίνει παντελώς κουτσουρεμένα, αποφεύγει να δώσει νυκτερινές αποζημιώσεις στους εν ενεργεία, επικαλούμενη «αναρμοδιότητα των αρμοδίων υπουργείων» και μη εκδίδοντας τα απαραίτητα θεσμικά κείμενα, αποδυναμώνοντας έτσι τη στρατιωτική ηγεσία και επιτυγχάνοντας την ικανοποίηση των όποιων αιτημάτων μέσω του συνδικαλισμού και των δικαστηρίων και καταργεί τη φορολογία στα πτητικά κ.λπ ειδικά επιδόματα εν μέσω της τελετής των Rafale, με προφανή σκοπό όχι την ικανοποίηση των στελεχών, αλλά της επικοινωνιακής της πολιτικής.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά για όλα φταίει …ο Χατζηπετρής!!!

Ο αείμνηστος Λουκιανός Κηλαηδόνης το είπε από το 1990:

Τι θα πει δε φταίμε εμείς

τι θα πει πως φταίγαν οι άλλοι

τι θα πει πως φταίνε αυτοί

τι θα πει ρε σεις τι θα πει;

Θα πει πως φταίμε κι εμείς,

φταίτε κι εσείς, ναι, φταίνε κι οι άλλοι.

Φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς,

φταίει κι ο Χατζηπετρής. ….