ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΗΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Τρίτη 21 Νοεμβρίου σήμερα, ημέρα που η Ορθοδοξία γιορτάζει τα εισόδια της Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού και μεγάλης προστάτιδας όλων μας, το Έθνος τιμά τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσφορά τους στην αποκατάσταση και διατήρηση της Ελευθερίας, της Ασφάλειας και της Αξιοπρέπειάς του.
Εορτάζεται επίσης η ημέρα των Αποστράτων - Βετεράνων, ως ελάχιστος φόρος τιμής για την προσφορά τους στις ΕΔ και την Πατρίδα.
Συμβολικός ο ταυτόχρονος εορτασμός για δύο (2) ιδιαίτερα "στοιχεία" που τιμώνται ως θεμέλιοι λίθοι, της Χριστιανοσύνης και της Εθνικής Ανεξαρτησίας και παράλληλα αποτελούν εγγυητές του μέλλοντος.


Σήμερα είναι η δική μας εορτή, η ημέρα που με περηφάνια, συγκίνηση και σεβασμό, θυμόμαστε όλους εκείνους τους υπέροχους Έλληνες, γνωστούς και άγνωστους, που πολέμησαν στα πεδία των μαχών για την Ελευθερία της Πατρίδας και τα Ιερά και Όσια της φυλής μας.


Με Εθνική Ομοψυχία, σύνεση, αποφασιστικότητα και τόλμη, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας, στέλνουν ηχηρότατο μήνυμα αποτροπής προς όλους όσους επιβουλεύονται ή αμφισβητούν τα κυριαρχικά δικαιώματά μας αγωνιούν και αγωνίζονται νυχθημερόν, σε ξηρά θάλασσα και αέρα, φυλάγοντας Θερμοπύλες.  Είναι αυτοί που ορκίστηκαν να υπερασπίζονται με πίστη και αφοσίωση, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός τους, τας σημαίας. Να μην τας εγκαταλείπουν, μηδέ να αποχωρίζονται ποτέ απ' αυτών…
Η Παναγία Υπέρμαχος Στρατηγός να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί όλους.
 

 

Χρόνια πολλά στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μας!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων