ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ» ΣΤΟΝ ΑΥΛΩΝΑ

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, έγινε μία εξαιρετική εκδήλωση στα πλαίσια της «Εβδομάδος Τεθωρακισμένων». Προηγήθηκε μία ημερίδα λίγες ημέρες νωρίτερα, στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων στη Βάρη, όπου παρουσία της Στρατιωτικής Ηγεσίας αξιόλογοι ομιλητές αναφέρθηκαν στη δημιουργία του παλιού ένδοξου Ιππικού και στην εξέλιξη του όπλου των τεθωρακισμένων στις μέρες μας.

Στον Αυλώνα, παρόντος του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση (προέρχεται από το όπλο των Τεθωρακισμένων), του πρώην Αρχηγού ΓΕΣ και Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης Στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή (κι αυτός Αρματιστής) και πολλών εν ενεργεία και αποστρατεία Αξιωματικών, τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των ψυχών των Αξιωματικών και οπλιτών του Όπλου μας που έδωσαν τη ζωή τους για το μεγαλείο της Πατρίδας στο πεδίο των μαχών. Στη συνέχεια έγινε παρέλαση Τμήματος Ιππικού (επικεφαλής ο παλιός καβαλάρης Ταξίαρχος Δημήτριος Στεργίου – Απόφοιτος της Σχολής Ευελπίδων Τάξεως 1969) οχημάτων – αρμάτων του πολέμου στην Μέση Ανατολή και σύγχρονων αρμάτων με τελευταίο το υψηλής τεχνολογίας LEOPARD που έχουν οι Μονάδες του Ελληνικού Στρατού. Ακολούθως, ουλαμός αρμάτων, μπροστά στους θεατές εξετέλεση άσκησης με αποτέλεσμα στο τέλος να αποσπάσουν το θερμό χειροκρότημα ο Ανθυπίλαρχος Ουλαμαγός και τα πληρώματα των αρμάτων.

Στιγμές συγκινητικές ζήσαμε στο «σπίτι του μαυροσκούφη» στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, όπου παλιοί Διοικηταί Μονάδων συνάντησαν υφισταμένους τους και Έφεδροι Αξιωματικοί ξαναβρήκαν φίλους και συναδέλφους τους που είχα χρόνια να δουν.

Συγχαρητήρια στη Διεύθυνση Τεθωρακισμένων του ΓΕΣ και στο ΚΕΤΘ για την εντυπωσιακή εκδήλωση και για μία ακόμη φορά ΜΠΡΑΒΟ στον ικανή από πάσης πλευράς Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαρ. Λαλούση, τον οποίο προ πολλών ετών είχα την τιμή να έχω στην ηρωική ΧΧΙ ΤΘΤ επιτελή.

Αντγος ε.α.

Νικόλαος Φωτιάδης

Επίτιμος Υδκτής Δ’ ΣΣ