Ανακοίνωση Παραρτήματος Χαλκίδας: ΔΙΕΘΝΗΣ ΗΜΕΡΑ ΧΗΡΩΝ

Ημερομηνία Ανακοίνωσης

Χαλκίδα, 28 Ιουν 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Διεθνής Ημέρα Χηρών

     Στις 23 ΙΟΥΝΙΟΥ κάθε χρόνου, εορτάζεται η Διεθνής Ημέρα Χηρών , που καθιερώθηκε με σχετικό Ψήφισμα του ΟΗΕ, μετά από την ανάλογη πρωτοβουλία του Αγγλοϊνδού επιχειρηματία ΛΟΡΔΟΥ ΛΟΥΜΠΑ, ο οποίος είχε συστήσει ομώνυμο ίδρυμα για παροχή βοήθειας προς αναξιοπαθούσες χήρες. Η ημέρα (23 ΙΟΥΝΙΟΥ ) επελέγη εκ του γεγονότος ότι την 23 Ιουν 1954 , η μητέρα του ευεργέτη - επιχειρηματία έμεινε χήρα. Ο ΟΗΕ με το ψήφισμα για την ημέρα αυτή διακήρυξε : << ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΗΡΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ , ΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ >>.

     To Παράρτημα, λόγω των γνωστών συνθηκών με μέτρα κατά της πανδημίας και της απαγόρευσης συναθροίσεων σε κλειστούς χώρους , δεν πραγματοποίησε στο κυλικείο του Παραρτήματος την καθιερωθείσα από 3ετίας εκδήλωση, προς τιμή των κυριών- μελών Ορφανικών Οικογενειών. Κατά τα έτη 2018 - 2019 είχαν διοργανωθεί αντίστοιχες εκδηλώσεις , στην αίθουσα του κυλικείου, με συνοπτική ενημέρωση από τον Πρόεδρο ΤΣ Αντγο ε.α. Ευάγγελο Ρήγα , επί όλων των θεμάτων ενδιαφέροντος των μελών Ορφανικών Οικογενειών , με προσφορά καφέ και με συζητήσεις – ανταλλαγή απόψεων επί τρεχόντων θεμάτων και επί προβλημάτων, σχετιζομένων κυρίως με τις συντάξεις χηρείας, τη νοσοκομειακή – ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, καθώς και με τις διαδικασίες διεκδίκησης αναδρομικών - αναπροσαρμογής χορηγούμενης σύνταξης.

     Το ΤΣ / ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ , στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας και εμπράκτου ενδιαφέροντος για τα μέλη ορφανικών οικογενειών, κατά το τρέχον έτος, αντί της καθιερωμένης εκδήλωσης , πραγματοποίησε προσωπικές τηλεφωνικές επικοινωνίες του Προέδρου ΤΣ με τα εγγεγραμμένα μέλη ορφανικών οικογενειών , κατά τις ημέρες 23 – 27 Ιουν 2021 , με κύριο σκοπό, αφ΄ ενός μεν την έκδηλη παρουσία του Παραρτήματος προς την ειδική αυτή κατηγορία μελών του , αφ΄ ετέρου δε, τη δήλωση προθυμίας και ενσυνείδητης προσπάθειας για συμπαράσταση, για συνδρομή και βοήθεια σε τυχόν προβλήματα ή δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν . Με τις επικοινωνίες αυτές , δόθηκε στις χήρες – μέλη του Παραρτήματος , η διαβεβαίωση ότι δεν τις ξεχνάμε , δεν τις παραβλέπουμε, δεν τις παραμελούμε, και όποτε μας χρειαστούν θα είμαστε κοντά τους.

     Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από το Παράρτημα όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν , μετά την καλοκαιρινή περίοδο.

Αντγος ε.α. Ευάγγελος Ρήγας 

Πρόεδρος ΤΣ