
Ανακοίνωση για τα ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Υποβολή Αιτήσεων Παραθερισμού για τα ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, Παραθεριστικής Περιόδου Έτους 2020.
Παραλαβή Αιτήσεων Παραθερισμού από 9 μέχρι 30 Μαρ 2020
Σχετ : α. Φ.705/ 100/ 789521/ Σ.3388/ 23 Δεκ 19 διαταγή του ΓΕΣ/ ΔΕΝΔΗΣ/ 2β
β. Φ.705/ 21/ 824493/ Σ.443/ 18 Φεβ. 20 διαταγή του ΓΕΣ/ ΔΕΝΔΗΣ/ 2β
γ. Φ.705/ 25/824771/ Σ. 503/ 25 Φεβ. 20 διαταγή του ΓΕΣ/ ΔΕΝΔΗΣ/ 2β
δ.Φ.705/25/116079/Σ.2756/28 Φεβ 2020/ΑΣΔΥΣ/ΔΙΔΣΕ
- Φέρεται σε γνώση των Μελών της Ε.Α.Α.Σ. ότι, με βάση τα σχετικά, το Κ.Α.Α.Υ. Αγ. Ανδρέα θα λειτουργήσει κατά το έτος 2020 στις Παραθεριστικές Σειρές που φαίνονται στον παρακάτω Πίνακα.

2. Δικαίωμα παραθερισμού στο ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα Αττικής σύμφωνα με την ΠαΔ 9-24/2018 Παράρτημα“Α” παρ. 1α(15) έχουν:
Σε όλες τις Σειρές Παραθερισμού:
- Όλα τα εγγεγραμμένα Τακτικά Μέλη της ΕΑΑΣ που ανήκουν στα Κεντρικά Αθηνώνκαι στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣμε μόνιμη διαμονή τον Νομό Αττικής.
- Όλα τα εγγεγραμμένα Τακτικά Μέλη της ΕΑΑΣ που ανήκουν στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ καθώς και αυτών που διαμένουν μόνιμα στις ευρύτερες περιοχές των πόλεωνΘήβας, Λειβαδιάς, Αράχωβαςκαι Ορχομενού.
- Μόνο στις Σειρές 1η, 2η, 3η, 11η, 12ηκαι 13η:
- Όλα τα εγγεγραμμένα Τακτικά Μέλη της ΕΑΑΣ που ανήκουν στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΑΤΡΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ καιΧΑΛΚΙΔΑΣ, εκτός αυτών που διαμένουν μόνιμα στις ευρύτερες περιοχές των πόλεωνΘήβας, Λειβαδιάς, Αράχοβαςκαι Ορχομενού.
- Όλα τα εγγεγραμμένα Τακτικά Μέλη της ΕΑΑΣ που είναι άγαμα.
- Όλα τα εγγεγραμμένα Μέλη της ΕΑΑΣ που είναι χαρακτηρισμένα ως Τέκνα Αποβιωσάντων Αξιωματικών.
- Είναι δυνατόν να φιλοξενηθούν και Προαιρετικά Μέλη, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν διαθέσιμα οικήματα και δεν υπάρχουν άλλα Αναπληρωματικά Μέληγια την υπ’ όψη παραθεριστική σειρά.
- Τα Μέλη μας που δικαιούνται και επιθυμούν να παραθερίσουν στο ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα υποβάλλουν Αίτηση στην ΕΑΑΣ, σύμφωνα με τα παρακάτω καθοριζόμενα.
α. Οι ΕπίτιμοιΑ/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ και ΕπίτιμοιΑντγοι – Υπτγοι, που διετέλεσαν στον αντίστοιχο βαθμόκαι διατηρούν τον τίτλο του επιτίμου για θέση της Φρουράς Αττικής, καθώς και για Επιτίμους για θέση εκτός Φρουράς Αττικής, που διαμένουν εντός Αττικήςκαι επιθυμούν να παραθερίσουν στο ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, θα υποβάλλουν τις αιτήσεις τους στην ΑΣΔΥΣ/ΔΙΔΣΕ, μέχρι 27 Μαρ 2020.
β. Σε περίπτωση που και οι δύο (2) σύζυγοι είναι δικαιούχοι παραθερισμού(εν αποστρατεία, εν ενεργεία, πολιτικός (-ή) υπάλληλος ή ΠΥΣΥ), μόνο ο ένας από τους δύο έχει δικαίωμα να υποβάλει αίτηση, πράγμα που δηλώνεται στην αίτηση.
5. Αίτηση Παραθερισμού
α. Προβλέπονται δύο έντυπα:
(1) Για τους Αξκούς ε.α. το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΞΚΟ ε.α.»(ΕΝΤΥΠΟ Ε.Α.Α.Σ. ΚΑΑΥ 1).
(2) Για τις Ορφανικές Οικογένειες δηλαδή για τους/τις Συζύγους και τα Τέκνα αποβιώσαντος Αξκού ε.α. το έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΦΑΝΙΚΟ ΜΕΛΟΣ»(ΕΝΤΥΠΟ Ε.Α.Α.Σ. ΚΑΑΥ 2)
β. Υποδείγματα των Αιτήσεων αυτών, καθώς και οδηγίες συμπληρώσεως επισυνάπτονται στο τέλος και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΑΑΣ. Όσοι δεν χρησιμοποιούν Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, μπορούν να παίρνουν αντίτυπα αιτήσεων τόσο από την Γραμματεία της ΕΑΑΣ, όσο και από την επιτροπή που θα συγκεντρώνει τις αιτήσεις.
γ. Σε κάθε Αίτηση Παραθερισμού που υποβάλλεται, είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΠΕΝΤΕ (5) ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ «Σειρές Προτίμησης». Σε περίπτωση που για λόγους οικογενειακού προγραμματισμούο αιτώνεπιθυμεί να επιλέξει κάτω από πέντε (5), τότε με την υποβολή της αίτησης ΔΗΛΩΝΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑότι, σε περίπτωση που ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020, αναγνωρίζει ότι αυτό θα οφείλεται μεταξύ των άλλων και στο γεγονός της μη δήλωσης πέντε (5) «Σειρών Προτίμησης».
6. Υποβολή ΑιτήσεωνΠαραθερισμού
α. Για τα Μέλη της ΕΑΑΣ που ανήκουν στο Κεντρικό-Αττικής
(1) Κατάθεση της Αίτησης Παραθερισμού αυτοπροσώπωςή με αντιπρόσωπο, στα Γραφεία της ΕΑΑΣ, Χαρ. Τρικούπη 18Α, 1ος Όροφος.
Αίτηση που προσκομίζεται από αντιπρόσωπο, θα πρέπει να είναι επικυρωμένη μόνο απόΚ.Ε.Π. ήαπό Αστυν. Τμήμα για το γνήσιο της υπογραφής, καθώς επίσης και ο αντιπρόσωπος θα πρέπει να έχει εξουσιοδότηση από τον αιτούντα, νόμιμα και αυτή επικυρωμένη, απόΚ.Ε.Π. ήαπό Αστυν. Τμήμα.
(2) Κατά τηνκατάθεση της Αίτησης Παραθερισμού από τον αιτούντα, θα γίνεται επίδειξή τηςστον Πρόεδρο της Επιτροπής της ΤαυτότηταςτηςΕΑΑΣ (όχι Φ/Α), ενώ κατά την αποστολή της Αίτησης, είτε με αντιπρόσωπο, είτε ταχυδρομικά, θα επισυνάπτεταιαπλό φωτοαντίγραφο και των δύο (2) όψεων της ταυτότητας της ΕΑΑΣ
(3) Εναλλακτικά, η Αίτηση Παραθερισμού μπορεί να αποσταλεί ταχυδρομι-κώςμε συστημένη επιστολήστην διεύθυνση «ΕΑΑΣ, οδός Χαριλάου Τρικούπη, αρ. 18Α Τ.Κ.106 79, ΑΘΗΝΑ». Στην περίπτωση αυτή, η Αίτηση Παραθερισμού θα πρέπει να είναι νόμιμα επικυρωμένη, απόΚ.Ε.Π. ήαπό Αστυν. Τμήμα,για το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντος. Διευκρινίζεται ότι για τις Αιτήσεις Παραθερισμού που θα σταλούν ταχυδρομικά, η ευθύνη της ορθής συντάξεως ανήκει αποκλειστικά στον αιτούντα.
β. Για τα Μέλη που ανήκουν στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
Τα Μέλη που ανήκουν στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ και που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο 2α(2)και 2β(1), (ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΑΤΡΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ και ΧΑΛΚΙΔΑΣ), θα καταθέτουν την Αίτηση Παραθερισμού αυτοπροσώπωςή με αντιπρόσωποή ταχυδρομικά, ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑσταΓραφεία των ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ τους,σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που καθορίζονται με λεπτομέρειας στην παράγραφο 6α. Διευκρινίζεται ότι, οι Αιτήσεις που θα υποβάλλονται στην Έδρα της ΕΑΑΣ και όχι στο οικείο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ και θα ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΝΤΑΙ.
γ. Αιτήσεις που θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά (e-mail)ή με τηλεομοιοτυπία (fax),θα γίνονται δεκτές μόνο στην περίπτωση που θα ακολουθεί η αποστολή των πρωτοτύπων αιτήσεων και δικαιολογητικών τους με το ταχυδρομείο, εντός των καθορισθέντων χρονικών ορίων.Άλλως θα απορρίπτονται, διότι δεν υπάρχει τρόπος σύγκρισης και ελέγχου των υποβαλλομένων εγγράφων με τα πρωτότυπα.
7. Χρονικά Όρια Παραλαβής Αιτήσεων
α. Για τα Μέλη που ανήκουν στην Έδρα ΕΑΑΣ (Αττικής)
(1) Ημερομηνία Κατάθεσης Αιτήσεωναπό Δευτέρα 9 Μαρτίουμέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας30 Μαρτίου 2020.
(2) Ημέρες και Ώρες Υποβολής Αιτήσεων : Τις εργάσιμες ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή κάθε εβδομάδας και από ώρες 09:00έως 13:30.
(3) Για τις αιτήσεις που θα σταλούν ταχυδρομικά, η σφραγίδα αποστολήςτου ταχυδρομείου δεν θα πρέπει να είναι μεταγενέστερη της Δευτέρας 23ης Μαρτίου,σε αντίθετη περίπτωση η ΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΤΑΙ.
β. Για τα Μέλη που Ανήκουν στα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ
(1) Για τα ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ της παρ. 2 (ΑΓΡΙΝΙΟΥ, ΠΥΡΓΟΥ, ΣΠΑΡΤΗΣ, ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ, ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΑΤΡΑΣ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ και ΧΑΛΚΙΔΑΣ) τα χρονικά όρια κατάθεσης των Αιτήσεων στα εν λόγω ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, να καθορισθούν από τα αντίστοιχα Τοπικά Συμβούλια κατά τέτοιο τρόπο, ώστε οι Αιτήσεις Παραθερισμούπου θα παραλάβουν, να περιέλθουν στα Κεντρικά Γραφεία της ΕΑΑΣ μέχρι την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, προκειμένου να ελεγχθούν και να εγκριθούν ή να απορριφθούν, από την Αρμόδια Επιτροπή.
(2) Στα παραπάνω ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ, η συλλογή, ο έλεγχοςκαι ηδιεκπε-ραίωσητων Αιτήσεων Παραθερισμού των Μελών τους, θα γίνει με ευθύνη και μέριμνα των Τ.Σ. αυτών. Οι Αιτήσεις αυτές, αφού συγκεντρωθούν και θεωρηθούν ενυπόγραφα από τον αντίστοιχο Πρόεδρο, θα αποσταλούν στην ΕΑΑΣ (Κεντρικά Γραφεία), στα χρονικά όρια που καθορίζονται στην παραπάνω παράγραφο.
8. Παραλαβή και Έλεγχος Αιτήσεων
α. Η Παραλαβή και ο Έλεγχος όλων των Αιτήσεων Παραθερισμού θα πραγματοποιείται από την σχετική Επιτροπή, που ορίσθηκε με την υπ’ αριθμόν 92/7/26-02-2020/03, Απόφαση του ΔΣ/ΕΑΑΣ.
β. Οι υποβαλλόμενες Αιτήσεις Παραθερισμού που θα παραλαμβάνονται, θα ελέγχονται για την ορθότητα, θα χαρακτηρίζονται, θα πρωτοκολλώνται και στη συνέχεια θα δίδεται αποδεικτικό παραλαβής στον αιτούντα.
γ. Από την Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 το πρωί, όλες οι Αιτήσεις Παραθερισμού που θα έχουν παραληφθεί από την ΕΑΑΣ θα εισαχθούν στο Λογισμικό Πρόγραμμα Επιλογής Παραθερισμού. Ως εκ τούτου, μετά την ημερομηνία αυτή δεν είναι δυνατόν να παραληφθούν άλλες Αιτήσεις.
9. Διάφορα
α. Ενστάσειςεπί των Αποτελεσμάτων, μπορούν να κατατεθούν εγγράφως στην ΕΑΑΣ, μέσα σε 15 ημέρες από την ημερομηνία που αυτά θα ανακοινωθούν.Μετά την παρέλευση 15 ημερών, ενστάσεις δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα δίδεται απάντηση.
β. Σε περίπτωση που κάποιο Μέλος δεν επιθυμεί να παραθερίσει την Περίοδο που έχει επιλεγεί, θα πρέπει να το γνωστοποιήσει στην ΕΑΑΣ εγγράφως, ή ηλεκτρονικά, τουλάχιστον έξι (6) ημέρες πριν την έναρξη της υπ’ όψη παραθεριστικής Σειράς, αλλιώς θα θεωρηθεί ότι παραθέρισε και κατά συνέπεια θα έχει αρνητικά μόρια για το έτος 2021.
γ. Δεν έχουν δικαίωμα Παραθερισμού στα ΚΑΑΥκαι κατ’ επέκταση υποβολή σχετικής Αίτησης Παραθερισμού τα Μέλη της ΕΑΑΣ που προέρχονται από τα Σώματα Ασφαλείας (Χωροφυλακή και Αστυνομία).
δ. Δέσμευση Θέσεων από την ΕΑΑΣ. Προς αντιμετώπιση εκτάκτων περιπτώ-σεων, δεσμεύονται δυο (2) Θέσεις σε όλες τις Σειρές, εκτός από τη1η,2η, 12ηκαι 13η. Οι θέσεις αυτές προορίζονται να καλύψουν τις περιπτώσεις εκείνες, κατά τις οποίες, μετά την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων, διαπιστωθεί ότι κάποιο Μέλος της, εξαιτίας υπολογιστικού λάθους της ΕΑΑΣ, δεν έχει συμπεριληφθεί για παραθερισμό. Σε περίπτωση που οι θέσεις αυτές δεν διατεθούν, θα δίδονται στους αμέσως επόμενους αντίστοιχους Αναπληρωματικούς, με ευθύνη της «ΕΑΑΣ».
10. Συνυποβαλλόμενα με την Αίτηση Δικαιολογητικά:
α. Τα Έγγαμα Μέλη, καθώς και τα Μέλη που έχουν Τέκναπου δικαιούνται μόρια :
Συνυποβάλλουν Πιστοποιητικό Οικογενειακής Καταστάσεως,το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2020.
β. Για Προστατευόμενα Τέκνα συνυποβάλλονται:
(1) Τελευταίοεκκαθαριστικό της Εφορίας, εισοδημάτων έτους 2018 (Πρωτότυπο), στο οποίο να αναγράφονται τα υπ’ όψιν τέκνα, ως προστατευόμενα.
(2) Αν αυτά σπουδάζουν(μέχρι και 25 ετών) :
Πρωτότυπη Βεβαίωση της Σχολής που σπουδάζουν, όπου να φαίνεται η Σχολή, η ημερομηνία έκδοσης και τα προβλεπόμενα έτη σπουδών. Σε περίπτωση που κατατεθεί Φ/Α αυτό θα πρέπει να είναι επικυρωμένο μόνο απόΚ.Ε.Π. ήαπό ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
Αντί «Βεβαίωσης της Σχολής που σπουδάζουν» μπορεί να κατατεθείΦ/Α της Φοιτητικής Ταυτότητας, με ταυτόχρονη επίδειξη στον Πρόεδρο της Επιτροπής της πρωτότυπης. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτή η επίδειξη της πρωτότυπης, τότε το Φ/Α της Φοιτητικής Ταυτότηταςθα πρέπει να είναι επικυρωμένο μόνο απόΚ.Ε.Π. ήαπό ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
(3) Αν αυτά είναι άνεργα(μέχρι και 25 ετών) :
Φ/Α και των δύο όψεων του Δελτίου Ανεργίας, με ταυτόχρονη επίδειξη στον Πρόεδρο της Επιτροπής του πρωτοτύπου. Εάν δεν είναι εφικτή η επίδειξη του πρωτοτύπου, τότε το «Δελτίο Ανεργίας»θα πρέπει να είναι επικυρωμένο μόνοαπό Κ.Ε.Π.ή από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Σε περίπτωση που το Δελτίο Ανεργίαςέχει λήξει, επισυνάπτεται το πρόσφατο Τριμηνιαίο Αποδεικτικό Ανανέωσης από ΟΑΕΔ (Εκδίδεται ηλεκτρονικά).
δ. Για Χαρακτηρισμό ως ΑΜΕΑ του αιτούντος ήτης Συζύγου του ή τουΤέκνου:
Συνυποβάλλεται νόμιμα επικυρωμένο απόΚ.Ε.Π. ήαπό ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ,Φ/Α της Γνωστοποίησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας(Γνωμάτευση),από το αρμόδιο ΚΕ.Π.Α (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) ή Φ/Α της Γνωμάτευσης (Αναπηρίας) από την ΑΣΥΕ (Ανωτάτη του Στρατού Υγειονομική Επιτροπή), στην οποία να φαίνεται ότι το συγκεκριμένο Μέλος έχει αναπηρία 67 % και άνω,καθώς επίσης και τα ανήλικα άτομα που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοε-ξαρτώμενο ή τύπου 1, με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι παραπάνω υποβαλλόμενες γνωματεύσεις πρέπει να είναι σε ισχύκατά την ημερομηνία ενάρξεως των παραθεριστικών περιόδων που αιτούνται, όταν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται χρονικά όρια. Διαφορετικά πρέπεινα έχουν την ένδειξη«εφ’ όρου ζωής».
ε. Για Λουτροθεραπεία (μόνο για τα στελέχη ε.α.):
(1) Σύμφωνα με τοΦΕΚ 1139 Β,υποβάλλεται μόνο για Αξκούς ε.α.
(2) Για ναυπολογιστούν τα μόρια της Λουτροθεραπείας, θα πρέπει να συνυποβληθεί Γνωμάτευση (Πρωτότυπη),με ημερομηνία του τρέχοντος έτους 2020, από Στρατιωτικό Νοσοκομείο ή από το ΝΙΜΙΤΣ, θεωρημένη από τον Διευθυντή ή τον Υποδιευθυντή του Νοσοκομείου (όχι Διευθυντή Κλινικής ή Γραμματεία), όπου να αναγράφεται ότι συνιστάται ΛΟΥΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ για βελτίωση της Υγείας του.
στ. Για Μονογονεϊκή Οικογένεια:
(1) Περίπτωση Χηρείας:
ΣυνυποβάλλεταιΠιστοποιητικό από το οποίο να προκύπτει η Κατάσταση της Χηρείας. Σε περίπτωση που αυτό είναι σε Φ/Α, αυτό θα πρέπει να είναι επικυρωμένο μόνο απόΚ.Ε.Π. ήαπό ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
(2) Περίπτωση Διαζυγίου ήΑκύρωσης Γάμου:
ΣυνυποβάλλεταιΑντίγραφο Δικαστικής Απόφασης, με την οποία ανατέθηκε η επιμέλεια των Τέκνων του (της). Σε περίπτωση που αυτό είναι σε Φ/Α, αυτό θα πρέπει να είναι επικυρωμένο μόνο απόΚ.Ε.Π. ήαπό ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ.
(3) Περίπτωση Αγάμου (πατέρας-μητέρα) με Ανήλικο Τέκνο:
ΣυνυποβάλλεταιΠιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (πρωτότυπο).
ζ. Για Πολύτεκνη Οικογένεια
(1) Ως Πολύτεκνος θεωρείται αυτός που έχει τέσσερα (4) τέκνα και άνω, άγαμα και έως 18 ετών ή έως 25 ετών τα οποία φοιτούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα ή είναιΆνεργα,μετηνπροϋπόθεση, σε όλες τις περιπτώσειςναείναι προστατευόμενα.
(2) Για να θεωρηθεί ένα Μέλος ως Πολύτεκνος, συνυποβάλλει μαζί με την Αίτηση Παραθερισμού και Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
11. Κριτήρια Επιλογής και Μοριοδότησης.
α. Σχετικά Έγγραφα:
(1) Η από 31 Μαρτίου 1981 απόφαση ΥΕΘΑ ( Αριθμ ΦΕΚ 181Β).
(2) Η από 3 Ιουνίου 2011 απόφαση ΥΕΘΑ ( Αριθμ ΦΕΚ 1139 Β).
(3) Η από 26 Αυγ 2013 απόφαση ΥΦΕΘΑ ( Αριθμ ΦΕΚ 2158,Β).
(4) Παγία Δγη ΓΕΣ 9-24/2018.
(5) Η από 18 Ιουνίου 2019 απόφαση ΑΝΥΕΘΑ ( Αριθμ ΦΕΚ 2335,Β).
(6) Φ.705/25/116079/Σ.2756/28 Φεβ 2020/ΑΣΔΥΣ/ΔΙΔΣΕ
β. Μοριοδότηση – Κριτήρια Επιλογής.
Η μοριοδότηση και η επιλογή, θα γίνει αφού ληφθούν υπ’ όψη τα κριτήρια των παραπάνω (2) έως (5) σχετικά, καθώς και οι Αποφάσεις του ΔΣ/ΕΑΑΣ. Συγκεκριμένα :
(1) Μόριαγια τον Βαθμό Αποστρατείας λαμβάνουν:
(α) Αντγος 130 Μόρια.
(β) Υπτγος 120 Μόρια.
(γ) Ταξχος 110 Μόρια.
(δ) Σχης 103 Μόρια.
(ε) Ανχης 97 Μόρια.
(στ) Τχης 93 Μόρια.
(ζ) Λγος 90 Μόρια.
(η) Υπλγος 87 Μόρια.
(ι) Ανθλγος 84 Μόρια.
(ια) Ανθστης 81 Μόρια.
(2) Μόρια για τηνΟικογενειακή Κατάστασηλαμβάνουν:
(α) Ο έγγαμος λαμβάνει επιπλέον 100 Μόρια.
(β) Ο Χήρος/α δεν λαμβάνειτα 100 μόρια του εγγάμου, εκτός εάν έχει ανήλικα τέκνα, οπότε μεταπίπτει στην κατηγορία των Μονογονεϊκών Οικογενειών.
(γ) Ο άγαμος λαμβάνει 0 Μόρια και επιπλέον έχει δικαίωμα να παραθερίσει μόνο την 1η, 2η, 3η, 11η, 12ηκαι 13ηΣειρές.
(δ) Για τα Τέκνα που είναι άγαμαμέχρι 18 ετών, ή αυτά που είναι Φοιτητές, Υπηρετούν την Θητεία τους, καθώς και τα μη εργαζόμενα μέχρι 25 ετών, με την προϋπόθεση να αποτελούν προστατευόμενα Μέλη της Οικογενείας, λαμβάνονται:
1/ Για το πρώτο τέκνο 30Μόρια.
2/ Για το δεύτερο τέκνο 40 Μόρια.
3/ Για το τρίτο τέκνο 50 Μόρια.
4/ Για το τέταρτο και για κάθε επιπλέον τέκνο 60 Μόρια.
(3) Μόριαγια Λουτροθεραπεία(Λόγους Υγείας και μόνο για Αξκους ε.α.):
Για πραγματοποίηση Λουτροθεραπείας λαμβάνουν 30 Μόριαεπιπλέον.
(4) Αρνητικά Μόρια λόγω Παραθερισμού κατά τα παρελθόντα έτη:
Για κάθε έτος παραθερισμού τελευταίας 5ετίας αφαιρούνται 10 Μόρια.
(5) Θετικά Μόρια λόγω μη ικανοποίηση Αιτήσεων Παραθερισμού (χρό-νος αναμονής) κατά τα τελευταία πέντε (5) χρόνια. :
Σε αυτή την περίπτωση θα προστίθενται 20 μόρια,για κάθε συνεχόμενο προηγούμενο έτος(σε σχέση με το 2020) που υποβλήθηκε αίτηση και δεν ικανοποιήθηκε. Δηλαδή, εάν κάποιο Μέλος έχει παραθερίσει ένα ενδιάμεσο έτοςτων τελευταίων 5 ετών, τότε όλα τα προηγούμενα από αυτό έτη που παραθέρισε, διαγράφονται ως έτη μη αναμονής ή εάν ένα (1) ενδιάμεσο έτος, των τελευταίων 5 ετών δεν έχει υποβάλει στην ΕΑΑΣ Αίτηση Παραθερισμού, τότε η συνέχεια διακόπτεται και όλα τα προηγούμενα από αυτό έτη διαγράφονται ως έτη μη αναμονής. Π.χ. εάν για τα πέντε έτη, από 2015 έως 2019, έχει παραθερίσει το έτος 2017, λαμβάνονται υπόψη τα έτη 2018 και 209 και λαμβάνει 40μόρια, επειδή τα Μόρια των ετών 2015 και 2016 ελήφθησαν υπόψη για την επιλογή του παραθερισμού του έτους 2017και ως εκ τούτου δεν μπορούν να επανυπολογιστούν ως έτη αναμονής, για το 2020. Ομοίως, εάν το έτος 2017 δεν υπέβαλε στην ΕΑΑΣ Αίτηση Παραθερισμού, τότε λαμβάνονται υπόψη ως έτη αναμονής το 2018 και 2019 και λαμβάνει 40μόρια και τούτο διότι, το έτος 2017 διεκόπη η συνέχεια στην υποβολή Αιτήσεων και δεν λαμβάνει Μόρια για τα έτη 2015 και 2016.
(6) Ειδικές Κατηγορίες
(α) Οι παρακάτω κατηγορίες (Ειδικές), θα επιλεγούν για παραθερισμό κατά απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης, σύμφωνα με την άρθρα 1 (παρ. α και β) και άρθρο 6, της από 3 Ιουνίου 2011 Απόφασης ΥΕΘΑ (Αριθμ ΦΕΚ 1139 Β), σε συνδυασμό με την Π.Δ 9-24/ΓΕΣ/2018 (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ‘’Α’’ παραγρ. 18β), καθώς και με τα άρθρα 1 (παρ. 1 εδάφιο α), της από 18 Ιουνίου 2019 Απόφασης ΑΝΥΕΘΑ (Αριθμ ΦΕΚ 2335 Β). Τα Μέλη της ΕΑΑΣ που περιλαμβάνονται στις Ειδικές Κατηγορίες είναι :
1/ Όσοιοι ίδιοιή η σύζυγοιή τα τέκνατους έχουν χαρακτηρισθεί ΑΜΕΑ.
2/ Όσοι είναι γονείς Μονογονεϊκών Οικογενειών.
3/ Όσοι δύνανται να Χαρακτηριστούν ως Πολύτεκνες Οικογένειες(τέσσερα τέκνα και άνω).
(β) Η επιλογή για παραθερισμό των Μελών της ΕΑΑΣ που έχουν υποβάλει Αίτηση Παραθερισμού και ανήκουν στις παραπάνω Ειδικές Κατηγορίες, θα γίνει κατά απόλυτη σειρά προτεραιότητας και ανεξαρτήτως μοριοδότησης, ώστε να καλυφθούν ανά Σειρά οι θέσεις που έχουν καταγραφεί αναλυτικά για αυτές τις Κατηγορίες, στην στήλη «ΕΙΔΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ (ΘΕΣΕΙΣ)», του Πίνακα «ΣΕΙΡΩΝ ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΑΑΥ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2020», στην αρχήτης παρούσας Ανακοίνωσης. Σε περίπτωση όμως, που οι Αιτήσεις Παραθερισμού των ανηκόντων στις ΕΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, είναι περισ-σότερες από τις διατιθέμενες θέσειςτότε, για την επιλογή αυτών που θα παραθερίσουν, θα εφαρμοστεί υποχρεωτικά η μοριοδότηση, ώστε η επιλογή να γίνει μεταξύ αυτών που ανήκουν μόνο στις Ειδικές Κατηγορίες. Προς τον σκοπό αυτόν, δημιουργείται μια ξεχωριστή κατάσταση από αυτή που δημιουργείται από την μοριοδότηση των Μελών της Γενικής Κατηγορίας,με μόνο αυτούς που ανήκουν στις Ειδικές Κατηγορίεςκαι με φθίνουσα ταξινόμηση ως προς τα Μόρια, ώστε οι διατιθέμενες θέσεις να καλύπτονται από αυτούς που έχουν τα περισσότερα Μόρια, σε συνδυασμό με τις επιλογές προτίμησης της παραθεριστικής σειράς ενός εκάστου. Τα λοιπά Μέλη που δεν θα επιλεγούν, θα κατανεμηθούν στον Πίνακα Αποτελεσμάτων των Μελών της Γενικής Κατηγορίας, σύμφωνα με τον αριθμό μορίων τους, όπως και στα υπόλοιπα Μέλη της Ειδικής Κατηγορίας.
H ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΓΙΑ ΚΑΑΥ ΣΕ ΜΟΡΦΗ .pdf
Write a comment